Hlavní obsah

O narozeninách se mi daří, věřil jsem, že mě to zase trefí, culil se pětatřicátník Smoleňák

Vítězné narozeniny prožil kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák. Jeho tým v utkání 29. kola vyhrál 2:1 ve Vítkovicích, přestože na začátku třetí dvacetiminutovky prohrával 0:1. Právě čerstvý pětatřicátník Smoleňák zanedlouho v přesilové hře srovnal, vítězství trefil ve 4. minutě prodloužení Aleš Jergl. Pro Hradec Králové jedenácté z posledních třinácti utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové s traduje z třetího gólu svého týmu.

Článek

„Jakože hrůza. Nebyl to od nás dobrý zápas, urvali jsme to na nějakou vůli, shodu náhod. Dva body po tomhle průběhu jsou opravdu nad plán. Ohromně si těch bodů ceníme. Jsou dneska úžasné. Rychle musíme odjet, aby nám je ještě nikdo nesebral," glosoval kapitán Hradce Králové.

Ostřílený útočník připustil, že lepší tým tentokrát nezvítězil. „Vítkovice jsou tým, který nic nikam nevykřikuje a skvěle dělá svojí práci. Mají výborné trenéry Miloše Holaně a Radka Philippa a jdou krůček za krůčkem nahoru. Je to ohromně těžký soupeř a velmi cenné vítězství," pokračoval Smoleňák.

„Měli v první i druhé třetině po dvou přesilovkách, ale kluci je skvěle odbránili. Tím nás nechali v zápase. Ten výsledek jde za nimi," děkoval Smoleňák spoluhráčům, kteří mu pomohli oslavit půlkulatiny vítězstvím.

Já určuju pravidla, směje se Smoleňák

Bude jej vítězná oslava stát více? „Já tady určuju pravidla, takže nic drahé nemám," smál se Smoleňák. „Ne, ne. Dělám si srandu. Včera jsem klukům přinesl dort a nějaké chlebíčky. Oni mi za to dali jako dárek dneska tu výhru, z toho mám radost."

Před úvodním buly věřil jak v gól, tak v dobrý zápas. „Míval jsem to tak. Většinou, když mám narozeniny, tak hrajeme dobře a docela často jsem i dával gól. Takže jsem si říkal: Máš narozeniny, jen se tam někde motej a snad tě to někde trefí. A vyšlo to," usmíval se oslavenec.

Reklama