Hlavní obsah

Oběť faulu i teatrální pád, Daňo sál Motoru krev. Kandidát na Oscara, rýpou Jihočeši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jan Štencel a Marko Daňo? Tihle dva by si po čtvrtém duelu čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Třincem na pivo asi zrovna nezašli. Během zápasu, který domácí Motor nakonec ovládl 4:1 a snížil stav série na 1:3, se několikrát dostali do křížku. A slovenský útočník v barvách Ocelářů to (nejen) od jihočeských fanoušků pořádně schytával.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec, další z potyček mezi Daněm a ŠtencelemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 4. zápas České Budějovice - Třinec1/14

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Celá eskapáda se rozjela v závěru první části. Štencel s Daněm se nejprve pošťuchovali u českobudějovické branky, nic velkého. Daňo si od fanoušků vyslechl pár nadávek, načež jim na oplátku zamával.

Hned co se hra znovu rozjela, 29letý forvard čistě dohrál Štencela u mantinelu a domácí obránce se nechal vyprovokovat. Soupeře sekl, ne sice velkou intenzitou, ale do oblasti třísel, možná i do nejcitlivějších míst. „Sáhl jsem po něm, ale chtěl jsem si ho jen stáhnout, ať si vyříkáme hit. Nebyl tam úmysl ho seknout,“ líčil po utkání stejně starý obránce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec, faul Štencela na třineckého DaňaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Daňo padl k zemi a rozhodčí jeli zkoumat potenciální vyšší trest, nakonec udělili jen dvě minuty. „Faul na dvě minuty beru, moje blbost. Nemusel tak lehnout, mohl to ustát. Ale ať si sám sáhne do svědomí, já nikoho soudit nebudu,“ řekl Štencel.

Verdikt sudích se však vůbec nelíbil hostujícímu trenérovi Zdeňku Motákovi. „Možná se dotkl koulí, jde ze strany. Ale nenašli jsme žádnou velkou intenzitu. Pravidla dovolují, že když to není brutální seknutí mezi nohy, můžeme dát dvojku,“ vysvětloval rozhodčí Jakub Šindel třineckému kouči. Domácímu publiku také nebylo po chuti, že Daňo byl hned připravený hrát přesilovku, v níž měl dvě tutovky na srovnání na 2:2, ale pokaždé ho vychytal Hrachovina.

Při odchodu do kabin po první části si chtěl s Daněm situaci „vyříkat“ pěstmi sedmý obránce Motoru David Štich, který je připraven naskočit na led právě kvůli zjednání respektu. Čároví sudí však oba kohouty k sobě vůbec nepustili, a tak vše skončilo jen slovní přestřelkou. „Je jeden z nejlepších třineckých hráčů, takže se ho snažíme dostat do komfortní zóny. Dneska to očividně fungovalo,“ podotkl Štencel na adresu Daňa, který se z pozápasových rozhovorů omluvil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec, slovní potyčka domácího Šticha s DaněmVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Sága ale měla pokračování ve druhé části. Opět u toho byl Štencel, který v potyčce před brankou vyjel Daňovi rukama na bradu, slovenský útočník se poté bránil a i přes protesty také vyfasoval dvouminutový trest.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec, další z potyček mezi Daněm a ŠtencelemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Když se však zvedal z ledu, předvedl hereckou etudu, která do hokeje rozhodně nepatří. Domácí Lukáš Vopelka ho velmi lehce postrčil a Daňo se teatrálně skácel zpátky na led (na videu výše v čase 1:30). „Kdybychom dnes na Motoru vyhlašovali Oscary, měl bych jeden tip,“ rýpl si poté marketingový ředitel Jihočechů Tomáš Kučera na sociální síti X.

Nejlepší střelec minulé extraligové sezony už v tomto ročníku jeden trest za simulování obdržel. Šéf disciplinárky Viktor Ujčík mu hned po 1. kole v Plzni uložil pokutu deset procent z platu, jelikož Daňo přihrál pád při hitu Petra Straky.

Reklama