Hlavní obsah

Obránce Kindl a útočník Hruška dostali tresty na jeden zápas

Praha

Hokejový obránce Jakub Kindl z Plzně a útočník Vítkovic Jan Hruška dostali od disciplinární komise extraligy tresty na jeden zápas za fauly v pátečním utkáních 16. kola. Oba budou svým týmům chybět v dnešním 17. kole.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Hruška z Vítkovic v rozmíšce s Jakem Dotchinem z Kladna.

Článek

Plzeňský kapitán Kindl byl dodatečně potrestán za zákrok na útočníka Pardubic Anthonyho Camaru. "V reakci na předchozí zákrok protihráče, který nebyl v držení kotouče, holí cíleně a zřetelně udeřil do oblasti slabin," uvedl předseda komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě. Hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk a Roman Svoboda v zápase Kindla za tento faul nevyloučili, naopak o pár vteřin později vyloučili Camaru za krosček.

Za obdobný zákrok bude pykat i Hruška. Podle disciplinární komise cíleně zasáhl hokejkou do rozkroku obránce Kladna Jacoba Scotta Dotchina. Ani Hruška nebyl za tento faul vyloučený, rozhodčí Roman Mrkva a Adam Kika oba hráče poslali na trestnou lavici za následnou potyčku. Dotchin dostal o dvě minuty vyšší trest za nesportovní chování a následně i desetiminutový osobní trest a pak i osobní trest do konce utkání za protesty. Disciplinární komise mu vyměřila i pokutu 5000 korun za nesportovní chování.

Disciplinárka navíc udělila pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád kladenskému útočníkovi Marku Račukovi, který úspěšně ovlivnil rozhodnutí arbitrů po přidržení od Romana Poláka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články