Hlavní obsah

Obránce Zámorský prodloužil o dva roky smlouvu s Plzní

Hokejový obránce Petr Zámorský prodloužil o dva roky smlouvu s extraligovou Plzní, která si jeho služby pojistila do konce sezony 2024/25. Třicetiletý odchovanec Zlína zamířil na západ Čech loni ze švédského Örebra.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Zámorský (vpředu na ledě) a Tomáš Mertl přijímají od spoluhráčů gratulace ke gólu proti Liberci. Ilustrační foto.

Článek

"S Petrem jsme jednali již určitou dobu, protože měl pochopitelně i jiné nabídky, také ze zahraničí. Pro nás se jedná o klíčový podpis," řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zámorský si v dresu Škody připsal v základní části extraligy v 52 zápasech 32 bodů za sedm branek a 25 asistencí. Byl druhým nejproduktivnějším obráncem soutěže za Lotyšem Uvisem Janisem Balinskisem z Liberce, který zaznamenal o tři body více. V play off Zámorský přidal v pěti duelech tři přihrávky.

"Petr je základním kamenem obranných řad. Bylo na něm vidět, že si důvěry trenérů a svého ice timu velice cení a že mu taková role v našem týmu vyhovuje," podotkl Vlasák.

Zámorský má v extralize na kontě také za Zlín, Spartu, Hradec Králové a Kometu Brno 413 utkání a 177 bodů (48+129). Působil také ve finském Blues Espoo a na farmě New York Rangers v Hartfordu v AHL.

V této sezoně nastoupil Zámorský také v šesti utkáních v české reprezentaci a připsal si jednu asistenci. Celkem účastník tří mistrovství světa odehrál v národním týmu 72 duelů, dal dva góly a u 14 asistoval.

Reklama