Hlavní obsah

Obrat z 1:3 na 4:3? Vzácnost. Chceme v sérii ještě udělat velký věci, říká liberecký Bulíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílí Tygři se po dvou domácích prohrách s Hradcem Králové dostali na hranu, ze které v minulosti uniklo jen málo týmů. S Mountfieldem Liberečtí prohrávají ve čtvrtfinále na body 1:3. Z takové situace se v české extralize dokázalo vyhrabat a sérii ještě otočit jen pět týmů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Filippi z Liberce se raduje z gólu, vpravo brankář Hradce Králové Matěj Machovský.

Článek

A za posledních deset let žádný... „Ještě není konec a vidíte, že tenhle tým se v žádném utkání nikdy nevzdává," věří ve zmrtvýchvstání kouč Liberce Patrik Augusta, jehož mužstvo bude v neděli čelit na ledě Mountfieldu prvnímu mečbolu.

„Řekli jsme si, že do Hradce pojedeme s čistou hlavou. Chceme se na ně dobře připravit, překvapit je a sérii ještě vrátit k nám. Zkusíme v ní ještě udělat velký věci," říká útočník Liberce Michal Bulíř, který ve čtvrtém díle čtvrtfinále dokázal svou první trefou v letošním play off jako jediný překonat gólmana Machovského.

Obraty v play off z 1:3 na 4:3
semifinále 2010/2011 Třinec-Slavia 4:3
čtvrtfinále 2008/2009 Slavia-Vítkovice 4:3
semifinále 2004/2005 Zlín-Vítkovice 4:3
semifinále 2003/2004 Slavia-Sparta 4:3
čtvrtfinále 2001/2002 Zlín:Znojmo 4:3

Obrat v play off z 1:3 na 4:3 se naposledy povedl před dvanácti lety Třinci v semifinále se Slavií. Blízko mu byli Oceláři i před osmi lety. Tehdy ve finále s Litvínovem rovněž zaostávali 1:3 na body. Zvládli ještě vybojovat sedmý rozhodující duel, ovšem ten již prohráli.

A jak je za takového stavu těžké povstat poznal na liberecké straně i zkušený Lukáš Derner v roce 2011. S Libercem ve čtvrtfinále se Slavií ztrácel na utkání 1:3, pak dvakrát vyhrál. Slavia otočku v klíčovém sedmém klání zatrhla.

„Musíme se v zápase konečně dostat do vedení, abychom mohli tempo zápasu diktovat my. Dlouhodobě se nám tohle nedaří. Za celý play off jsme vedli jen první zápas s Plzní, což bere síly a je to potom těžké," tvrdí Bulíř, který ve čtyřech duelech s Hradcem Králové vedl dohromady jen 97 vteřin v prvním duelu.

„Podařilo se nám v Liberci dvakrát vyhrát, čehož so moc vážíme, ale ještě není konec. Musíme se s pokorou připravit na další zápas," dobře ví kouč Východočechů Tomáš Martinec.

Bílé šelmy teď už nemají co ztratit. „Tlak na Hradec asi bude teď větší, aby sérii v domácím prostředí ukončili. Prohráváme 1:3, jedeme ven a můžeme mít čistou hlavu. Když dáme první gól, dostaneme je ještě pod větší tlak," plánuje Bulíř. „V play off je možné všechno. Musíme třikrát vyhrát. A když to u nich urveme, u nás doma to budou mít hodně těžký. Čeká nás důležitý zápas a pojedeme je zaskočit," uzavírá Bulíř.

Dokáží Bílí Tygři v neděli porazit Hradec Králové na jeho ledě a vrátit ještě čtvrtfinále do Liberce?
Ano
35,6 %
Ne
64,4 %
Celkem hlasovalo 988 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice