Hlavní obsah

Obrovská ztráta pro Hradec, Rus Ščerbak musel opustit Česko! Jsem velmi zklamán, prohlásil Kmoníček

Hokejový Hradec Králové hlásí na startu extraligy obrovskou ztrátu. Po pouhých pěti odehraných kolech přichází o svého nejproduktivnějšího hráče Nikitu Ščerbaka. Šestadvacetiletému ruskému útočníkovi ke 30. září vyprší platnost dočasných víz a české ministerstvo zahraničních věcí mu za současné geopolitické situace nová neudělí. Moskevský rodák už odletěl do Kanady.

Foto: www.mountfieldhk.cz

Ruský útočník Nikita Ščerbak v Hradci Králové končí

Článek

„Nebudu tady popisovat všechny svoje pocity, ale jsem ze současné situace velmi zklamán. Každopádně jsme s odchodem Nikity ztratili výborného hráče a především skvělého kluka do kabiny. Moc mu děkuji za vše, co pro náš klub udělal a přeji jemu i jeho rodině pevné zdraví a hodně štěstí ve sportovním i osobním životě," prohlásil generální manažer hradeckého Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Ščerbak, jenž ve své kariéře odehrál i 37 zápasů v NHL, zamířil do Hradce Králové v polovině ledna letošního roku z Banské Bystrice. V létě nebylo jasné o jeho dalším osudu pod Bílou věží, vedení Mountfieldu ale na začátku července vyjednalo dočasné povolení pro hráčův pobyt v Česku. To mu ale v pátek vyprší a další už nedostane.

Navzdory tomu, že Ščerbak veřejně projevil nesouhlas s ruskou vojenskou invazí na Ukrajinu, když si ze své helmy sejmul ruskou vlaječku.

„Hrát před hradeckými fanoušky byla absolutní výsada. Organizace, trenérský tým, kluci a neuvěřitelní fanoušci udělali můj čas tady výjimečným. Tahle celá situace je opravdu nešťastná, ale já se budu snažit, abych se v budoucnu vrátil!" vzkázal Ščerbak.

V uplynulé sezoně nastoupil za Hradec do 22 extraligových zápasů, v nichž zapsal pět gólů a devět asistencí. V aktuálním ročníku zasáhl do pěti duelů a držel si průměr bodu na utkání. Naposledy pomohl v úterý gólem k triumfu 3:1 nad Českými Budějovicím. Byla to však pro něj; na dlouho a možná navždy; královehradecká derniéra.

V české extralize tak už aktuálně nepůsobí žádný z Rusů. Ze stejných důvodů jako Ščerbak skončil po minulé sezoně ve Vítkovicích jeho krajan, obránce Alexej Solovjov. O soutěž níž chytá za Vsetín Maxim Žukov.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín