Hlavní obsah

Okál zlomil nos Kolouchovi a disciplinárka vynesla tvrdý trest

Praha

Tři zápasy nesmí hrát z rozhodnutí disciplinárky zlínský hokejový útočník Zdeněk Okál, jenž už v deváté minutě utkání 38. kola svým faulem zlomil nos olomouckému Petru Kolouchovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zdeněk Okál ze Zlína.

Článek

Sudí domácího hráče vyloučili na pět minut a do konce zápasu, ale po zrychleném disciplinárním řízení dostal Okál další trest, za zásah do oblasti hlavy má nepodmíněný zákaz činnosti na 3 soutěžní utkání. „Po prostudování videozáznamu jsem dospěl k závěru, že zákrok byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče, který se mu nemohl bránit," řekl bývalý reprezentant Viktor Ujčík působící nyní v roli šéfa disciplinárky

„Okál neměl vůbec snahu hrát puk, do střetu šel s jediným cílem soupeřem zasáhnout, a to vzhledem k úhlu nájezdu a rychlosti zvlášť nebezpečným a bezohledným způsobem," přiblížil Ujčík, jenž při stanovení výše trestu v horní polovině sazby přihlédl k přehnané intenzitě zákroků i k tomu, že Kolouch v důsledku faulu nebyl schopen dohrát.

Ani zlínský trenér Martin Hamrlík neměl pro zákrok svého svěřence pochopení. „Byl to zbytečný faul, nic neřešící hit. Určitě nechceme, aby se v našem týmu děly takové zákroky, hráči na ledě přece k sobě musejí mít respekt," kroutil hlavou Hamrlík.

Okál bude Zlínu nuceně chybět při nedělním zápase v Brně, potom i v úterý v Třinci a také v pátek doma při důležitém souboji o předkolo play off proti Litvínovu. Vrátit se do sestavy může až 3. února při utkání v Hradci Králové, které je posledním před reprezentační pauzou.

Reklama

Související témata: