Hlavní obsah

Olomouc s Vary se nedohodly, rozhodnout musel ředitel extraligy! Mění se program celé série

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční úvodní zápas předkola play off extraligy mezi hokejisty Olomouce a Karlových Varů, který rozhodčí předčasně ukončili kvůli nezpůsobilé hrací ploše, se bude dohrávat dnes od druhé třetiny a stavu 2:0 pro Hanáky (start v 18:00). Zápas, který začal v 18 hodin, byl ukončen po dlouhém čekání, a to po takřka třech hodinách od úvodního buly. Důvodem byla velká díra v ledu u střídačky hostů, kterou způsobila rolba během přestávky při úpravě ledu. Ředitel extraligy Martin Loukota zároveň musel změnit "jízdní řád" této série.

Rozhodčí za přítomnosti kapitánů obou celků a techniků olomouckého klubu posuzují stav poškozené části ledové plochy.Video: Petr Marek (Právo)

 
Článek

Oba kluby měly čas do čtvrtečních 9:30, aby našly společné řešení, jak se k nedohranému utkání chtějí postavit. Jenže přišel zádrhel, konsenzu se nedobraly.

„Jeden z klubů chtěl dnes hrát první zápas od začátku a stavu 0:0, druhý zase až od druhé třetiny a stavu 2:0 dosaženého na ledě ve středu," řekl pro Sport.cz Loukota.

Byť konkrétnější být nechtěl, není složité se dopátrat, že od 21. minuty toužila hrát Olomouc, když má v kapse dvougólový náskok. Nakonec musel rozhodnutí učinit Loukota a přiklonil se k variantě prosazované hanáckým celkem.

Rozhodčí konzultují stav hrací plochy v OlomouciVideo: Petr Marek (Právo)

Kluby se naopak shodly, že po čtvrtečním prvním duelu bude zachováno páteční volno a druhý a třetí zápas předkola se pak odehrají v sobotu a neděli na západě Čech. I proto, že Energie už začala prodávat vstupenky na obě utkání a jejich přesuny na jiný termín by byly velmi komplikované.

Případné čtvrté a páté utkání je na programu v úterý a ve středu v Olomouci. Pokud se tedy série protáhne na maximální počet pěti duelů, skončí o den později, než bylo původně plánováno. Dvě čtvrtfinálové série pak startují v pátek, zbylé dvě v neděli.

„Jedná se o velmi složité rozhodnutí, na které mělo vliv mnoho faktorů. Celou situaci jsem večer řešil telefonicky s rozhodčími, delegátem utkání a také oběma trenéry. Kluby dnes ráno písemně zaslaly svá stanoviska, v nichž se shodly na pokračování v sérii ve dnech 11. a 12. března v Karlových Varech a případně 14. a 15. března v Olomouci. Zbývalo tedy rozhodnout jakou formou bude vyřešeno nedohrané středeční utkání Generali Česká play off Tipsport ELH," uvedl Loukota.

Olomouc rozhodnutí ředitele extraligy přivítala. „Vždycky je lepší, když se zápas dohrává, než kdyby se hrál znovu od začátku. Ze sportovního hlediska je to určitě správné. Z pohledu pokračování série jsme teď sice znevýhodněni, když další dva následující duely se budou hrát v Karlových Varech, ale nedá se nic dělat. Musíme to respektovat," řekl Právu olomoucký trenér Jan Tomajko.

Případné kontumace zápasu ve prospěch Energie se nebál. „Myslím, že tato varianta nebyla ve hře a ani jsem s ní nepočítal. Šlo jen o to, jak zápas dohrát a kdy a kde se uskuteční další," dodal bez dalších podrobností.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.