Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:3Olomouc výhrou přeskočila Kometu v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Šoustal 1 : 0
40. Zbořil 2 : 0
46. Navrátil 2 : 1
55. Bambula 2 : 2
57. Navrátil 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v dohrávce 45. kola extraligy v Brně 3:2, když ještě v 55. minutě prohrávali 0:2. Dvěma brankami se o zvrat postaral útočník Jakub Navrátil. Hanáci přerušili svoji sérii čtyř proher venku a v tabulce se posunuli před Brňany na desáté místo, Kometa klesla na dvanáctou příčku a má stále jen čtyřbodový náskok před třináctými Karlovými Vary.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Lichanec z Olomouce a Kevin Tansey z Brna.

Článek

Brňané vstoupili do zápasu aktivně, na obranu Hanáků vytvořili velký tlak, z něhož se rekrutovala šance Kollára, který ale na svého slovenského kolegu Konráda v brance na dvakrát nevyzrál.

Olomouc se brzy z brněnského sevření vymanila a střední část prvního dějství patřila jí. Na Tomka mířilo několik tvrdých a nebezpečných střel, nicméně i druhý bronzový olympionik mezi tyčemi v tomto duelu prokázal svoje kvality.

Čekání na první gól neukončily ani dvě přesilovky na začátku druhé třetiny, každá na jedné straně. Oba týmy je sehrály dobře kombinačně, ale bez momentu překvapení a bez důrazné koncovky, v případě Hanáků i s porcí smůly, neboť dvakrát zvonila tyč brněnské branky.

Do vedení tak šli domácí až ve 33. minutě. kdy puk procpal do brankoviště Tansey, Konrád jej neudržel a Šoustal ho zblízka poslal za brankovou čáru. Jeho spoluhráči pak ustáli další oslabení a naopak udeřili v početní výhodě, když Zbořil prostřelil od modré čáry vše, co stálo v cestě.

Olomouc musela ještě více zapnout směrem dopředu a zlepšit efektivitu, Kometa jí však aktivní hrou tuto roli maximálně narušovala. Doplatila však na hrubku v rozehrávce, kterou potrestal Navrátil přesnou střelou pod víko a snížením na rozdíl jednoho gólu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Matej Tomek a Silvester Kusko z Olomouce.

Závěr se odehrál zcela v režii Hanáků. Nejprve našel Krejčí v ideální pozici Bambulu, který vymetl šibenici Tomkovy branky, o dvě minuty později se podruhé v zápase prosadil Navrátil, dokonale zmrazil Brňany a trefil tři nesmírně cenné body pro svůj tým.

Dohrávka 45. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 33. T. Šoustal (Tansey, Fajmon), 40. A. Zbořil (Mueller, P. Holík) - 46. Navrátil (Kunc), 55. Bambula (Krejčí, Kunc), 57. Navrátil. Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Gerát, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5635.
Brno: M. Tomek - Holland, Ďaloga, L. Doudera, Kučeřík, Fajmon, Tansey, Jan Sedláček - Mueller, Krištof, Vincour - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - T. Šoustal, A. Zbořil, Kollár - Šik, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner - Nahodil, Krejčí, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kusko - V. Tomeček, Kolouch, Navrátil - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice