Hlavní obsah

Ordoš premiérovým hattrickem zničil Kometu. Konečně jsme brali venku všechny body, radoval se

Hokejisté Liberce poprvé v této sezoně bodovali u soupeře naplno, v dohrávce 17. extraligového kola zvítězili v Brně hladce 5:0. Kometa naopak padla na svém ledě po šesti předchozích triumfech v řadě, předtím prohrála doma naposledy 27. září s Třincem. K vysokému vítězství Bílých Tygrů notně přispěl svým premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži útočník Jan Ordoš. „Jsem za něj hrozně rád. Velkou zásluhu na něm mají spoluhráči. Zápas v Brně si kvůli tomu budu dlouho pamatovat. Ještě mnohem důležitější ovšem je, že jsme konečně brali venku tři body,“ liboval si.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor hattricku, liberecký Jan Ordoš.

Článek

Liberečtí se přitom hned na začátku museli bránit po vyloučení Vlacha do konce utkání za ostrý zákrok na Zaťovičovu hlavu v pětiminutovém oslabení. „Nebyl to šťastný úvod. Na Jardu Vlacha se nezlobíme, občas se mu to stává. Řekli jsme si, že nás to nesmí položit. Především díky skvělému Kubovi Neužilovi v brance jsme se ubránili a poté jsme hned vstřelili vedoucí gól. Od té doby jsme byli úplně jiným týmem než v neděli v Olomouci. Podali jsme v Brně parádní výkon. Jsme moc rádi, že jsme dokázali takhle zareagovat na předchozí dvě nepovedená střetnutí," radoval se Ordoš.

Po jeho třetí trefě přilétla na led z liberecké střídačky čepice. „Bylo to od kustodů. Vzali si ji zase zpátky," usmíval se autor hattricku.

Kouč Liberce Patrik Augusta připustil, že výše výhry jeho mužstva neodpovídá zcela dění na kluzišti. „My jsme ale byli mnohem produktivnější. Po prohře v Olomouci v naší kabině rozhodně nesvítilo slunce. Některé věci jsme si vyříkali a zodpovědným a obětavým výkonem jsme se za nezdar na Hané rehabilitovali. Úvodní pětiminutové oslabení nás mohlo pohřbít, avšak tím, že jsme v něm neinkasovali, jsme se neskutečně semkli," cenil si.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Dominik Furch inkasuje druhý gól. Zleva Radek Kučeřík z Brna a Jan Ordoš z Liberce.

Také on našel slova chvály pro výborný výkon gólmana Jakuba Neužila, který dostal tentokrát v brance Bílých Tygrů přednost před obvyklou jedničkou Kváčou. „Máme náročný program, a tak jsme chtěli nechat Kváču odpočnout. Kuba Neužil zachytal fantasticky. Byl základním stavebním kamenem našeho úspěchu," tvrdil Augusta.

Brňané se po nedělním debaklu v Litvínově nevzpamatovali ani před svými fandy. „Pětiminutovou přesilovku jsme neodehráli špatně, avšak otevřít skóre se nám v ní nepodařilo. Pak jsme hned naopak gól dostali, a druhá a třetí branka v naší síti už námi pořádně zamávaly," posteskl si zklamaný trenér Komety Martin Pešout. „Za celý zápas jsme nenašli klid a pohodu. Nebyli jsme schopni dát gól, který by nás nastartoval. Liberec nás trestal z brejků. V koncovce jsme propadli na celé čáře," smutnil.

Brněnský obránce Tomáš Kundrátek litoval, že se jeho tým v úvodu proměněnou početní převahou nenakopl. „Přesilovky se nám bohužel nedařily ani potom. Utkání se vyvíjelo tak, jak jsme vůbec nechtěli. Už podruhé v řadě jsme pětkrát inkasovali, což je docela frustrující. Určitě si k tomu něco řekneme. A musíme se co nejlíp připravit na páteční duel s Mladou Boleslaví," plánoval okamžitě.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec