Hlavní obsah

Oslabené Pardubice bez čtyř útočníků a Nakládala, který nemůže hrát jinde v extralize, loupily na ledě rivala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nějaké velké vnitřní pohodě v pardubickém klubu před derby se při okolnostech provázejících nečekaný odchod kapitána Nakládala nedalo vůbec mluvit, k tomu se přidaly i další absence v sestavě hostů. Naopak rozjetý Mountfield se chystal přidat pátý korálek na vítěznou šňůrku. Jenže hokejisté Dynama překvapili a po takticky výtečném výkonu zvítězili 4:1 v Hradci Králové a poprvé od února 2020 uspěli na ledě rivala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Kolář z Pardubic s kapitánským céčkem na dresu v derby proti Mountfieldu.

Článek

„Jsem maximálně spokojený. Měli jsme výborný pohyb i přechod do útočného pásma, kde jsme se dokázali udržet na kotouči. Od Frodla až po posledního útočníka ve čtvrté lajně všichni podali parádní výkon, byla tam obětavost i disciplína," mínil trenér Richard Král.

Domácí přitom začali duel skvěle, jejich nejlepší střelec Oksanen se už ve čtvrté minutě prosadil sedmnáctým gólem v sezoně. Jenže Pardubičtí přispěchali s odpovědí hned za 40 vteřin. „Rychle získané vedení nám bylo k ničemu, když jsme soupeři umožnili bleskově srovnat a zase se nadechnout," litoval domácí kapitán Radek Smoleňák.

Na druhé straně místo Nakládala, jemuž dodatek v dohodě o finančním vypořádání po předčasném konci angažmá neumožňuje odejít nikam v rámci extraligy, dostal céčko na dres Kolář. Hosté k tomu postrádali hned čtyři marodící útočníky, Ciencialu, A. Musila, Poulíčka i Hecla. „Všechny události z přelomu roku mužstvo stmelily. Přes citelné oslabení každý musel vidět, že jsme šli za výhrou víc," říkal pardubický útočník Robert Kousal, jenž měl v zápase bilanci 1+2. „Není to o mně, dařilo se celému týmu," dodával.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

(Zleva) Michal Hrádek a Jan Zdráhal z Pardubic se radují z gólu.

Zlomové byly trefy obránců hostů v rozpětí 76 sekund druhé části. „Když Hradec nejvíc tlačil, tak se nám povedlo opakovaně udeřit a domácí z toho byli dost opaření," líčil Kousal. U gólů ve vlastní síti nechtěně vykonali práci Kelly Klima tečující Košťálkovu střelu a záhy také Lalancette, jenž zastínil Kiviahovi výhled při nahození Zdráhala. „Fanoušci mají rádi vyhecované zápasy, jenže nám ty zlé chvilky vzaly energii," připustil i Smoleňák.

Pardubičtí měli Mountfieldu co vracet, obě předchozí derby ztratili, když v posledním dějství promrhali dvoubrankový náskok. Tentokrát už Dynamo vývoj třetí třetiny kontrolovalo. „Měli jsme všichni v hlavách, že se nám nesmí v derby potřetí za sebou stát, abychom prošustrovali náskok v poslední části," mínil Kousal. Při power play Mountfieldu dovezl 69 vteřin před koncem kotouč do prázdné domácí branky Blümel.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ondřej Vála z Pardubic a Christophe Lalancette z Hradce Králové.

„Bohužel zase jsme v derby tahali za kratší konec. Naše nejlepší pasáž byla ve druhé třetině, kdy jsme zlepšili bruslení i důraz v osobních soubojích, ale paradoxně jsme právě tam utkání během minuty ztratili, když jsme dvakrát smolně inkasovali," litoval trenér Tomáš Martinec.

Reklama

Související témata: