Hlavní obsah

Ostrá řež v přípravě! Sparťan odnesl nerovný boj zkrvaveným obličejem a zlomeným nosem

Garmisch-Partenkirchen/Praha

Poklidná příprava na blížící se sezónu? Zapomeňte! Utkání hokejistů pražské Sparty proti rakouskému Salcburku v rámci turnaje Red Bulls Salute v Německu bylo pořádně vyhrocené. Ostré souboje a potyčky byly k vidění prakticky od začátku duelu, vše pak vyvrcholilo v polovině třetí třetiny hromadnou bitku.

Bitka hokejistů Sparty se SalcburkemVideo: HC Sparta Praha

 
Článek

Krátce poté, co rakouský celek srovnal na 3:3, narazil norský útočník Pražanů Alexander Reichenberg hlavou na mantinel po nevybíravém zákroku, což si sparťané nenechali líbit. Na ledě se strhla hromadná potyčka, do které se chtěl zapojit i rakouský reprezentační gólman Starkbaum ze Salcburku.

„Přijel až ke mně a provokoval, ale na nic nedošlo. Já jsem o žádnou rvačku nestál. Jen jsem se chtěl zastat parťáka, takže jsem zachoval klid a zase vychladnul a bylo po všem," vyprávěl pro sparťanské oficiální stránky finský brankář Sami Aittokallio, jenž si odbyl debut v brankovišti Sparty.

Nejaktivněji si z hráčů pražského celku počínal urostlý obránce Richard Nedomlel. Čelil však přesile, neboť se na něj vrhli hned dva protihráči. Nerovný boj sice zvládl se ctí, ze šarvátky však odjel zkrvavený a se zlomeným nosem, který mu musel hned v šatně klubový lékař Dušan Singer narovnat.

Sparta sice následnou pětiminutovou přesilovou hru nevyužila, vadit jí to ale nakonec nemuselo, neboť v první minutě prodloužení rozhodl o výhře 4:3 Reichenberg a český tým si tak v Garmisch-Partenkirchenu zahraje v sobotu finále proti lepšímu z pátečního duelu EHC Mnichov - SC Bern.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice