Hlavní obsah

Ostuda! Do play off nám pomůže jen zázrak, má jasno po debaklu Zlína s Kometou naštvaný Hamrlík

Sedm a dost! Brněnští hokejisté rázně ukončili vysokým vítězstvím 9:3 v extraligovém duelu nad Zlínem nelichotivou sérii domácích proher v řadě. „Jsme za to hrozně rádi. Zlíňané ve středu zdolali Mladou Boleslav, a tak jsme se na ně snažili důkladně připravit. Vyplatilo se. Tentokrát jsme podali velice solidní výkon. Do puntíku jsme plnili úkoly, které jsme od trenérů dostali," říká spokojený obránce Komety Petr Zámorský. Věří, že forma jeho týmu bude s blížícím se play off gradovat. „Soustředíme se na to, abychom do konce základní části extraligy uhráli co nejvíc bodů," tvrdí.

Foto: Profimedia.cz

Martin Hamrlík nemohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

Brněnský asistent Jan Zachrla svoje hráče pochválil. „Od úvodního vhazování jsme byli jednoznačně nastavení na vítězství. Vyšel nám začátek utkání a dařily se nám přesilovky. A tentokrát jsme byli i mimořádně produktivní. Kluci měli obrovskou chuť nastřílet co nejvíc gólů," zamlouvá se mu.

Výrazné vítězství však nepřeceňuje. „Na žádnou euforii není prostor. Zápas se Zlínem je za námi, a my už se soustředíme na nedělní střetnutí v Plzni. I tam chceme uhrát solidní výsledek," má jasno Zachrla.

Jeho zlínský protějšek Martin Hamrlík netajil po závěrečné siréně značné zklamání z výkonu svého celku. „Byla to ostuda, počínali jsme si na ledě naprosto nezodpovědně. Každý si dělal, co chtěl. Před poslední třetinou jsme si řekli, že se ji pokusíme přečkat s čistým kontem, a místo toho nám tam napadalo pět gólů," nechápe zlínský asistent.

Prakticky jsme bez šance, ví Hamrlík

Sedm kol před koncem základní části nejvyšší soutěže ztrácejí Berani na kýženou dvanáctou příčku, která bude jako poslední zajišťovat účast v předkole play off, propastných třináct bodů. „Prakticky jsme už bez šance na postup. My bychom museli skoro všechno vyhrát a Olomouc zase prohrát. Do vyřazovacích bojů nám může pomoct jen zázrak," je Hamrlík realista.

Obránce Zlína Daniel Gazda s ním souhlasí. „Naděje sice umírá až poslední a zajíci se počítají po honu, ale toto bude pro nás hrozně těžký hon," uznává. Nedokáže si vysvětlit, proč po středečním triumfu nad Boleslaví šel výkon jeho celku o dva dny později tak moc dolů. „Všechno se odvíjelo už od nezvládnutého vstupu do zápasu. Štve mě, že jsem se chybou podepsal pod první gól Komety," bere reprezentační bek vinu i na sebe.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec