Hlavní obsah

Otřes mozku, zlomený nos! Co už by se muselo stát horšího?! nechápal Patera jen dvojku pro Klepiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 90. letech ještě spolu s Martinem Procházkou tvořili legendární útočnou formaci přezdívanou Blue Line, nyní se proti sobě kladenští odchovanci Pavel Patera a Otakar Vejvoda vůbec poprvé postavili jako hlavní trenéři. Důvod k radosti nakonec měl prvně jmenovaný, jeho Sparta totiž dvakrát smazala náskok domácích Rytířů a slaví výhru 5:2, vůbec první tříbodovou z kluzišť soupeřů v sezoně.

Parťáci z útoku proti sobě na střídačce. Je to hodně speciální, říkají Pavel Patera s Otakarem VejvodouVideo: Sport.cz

 
Článek

Pochopitelně to pro něj byl speciální zápas. Aby ne, když na Kladně hokejově vyrostl a teď se do něj vůbec poprvé vrátil jako hlavní trenér soupeřova týmu. „A zvlášť když na střídačce Kladna stáli moji kamarádi," neskrýval Patera, že o tuctový zápas rozhodně nešlo.

Před jeho začátkem se ale s Vejvodou neštengrovali. „To si nepovídám s nikým, ani s nejlepším kamarádem. Až po zápase, kdy emoce opadnou," tvrdil sparťanský kouč, jemuž pochopitelně neušlo, že po zrekonstruování kladenského zimáku visí na plachtě za jednou z branek mezi dvanácti podobiznami klubových legend i ta jeho.

„Ještěže tam nevisím za provaz," smál se Patera. „Je to samozřejmě příjemné. Na zrekonstruovaném zimáku jsem byl poprvé a vypadá moc pěkně," pokyvoval hlavou.

Kromě tříbodového importu měl obrovskou radost, že hned čtyři z pěti branek vstřelili jeho svěřenci v přesilovkách. Přitom dosud se v nich nevídaně trápili, s úspěšností využití okolo jedenácti procent byli nejhorší v extralize.

„Předchozí zápasy jsme měli v přesilovkách hrozně málo střelby, tak jsme si k tomu něco řekli. Když kluci začali víc střílet, napadalo to tam a najednou si začali i víc věřit," vysvětloval proměnu hry speciálních formací.

To Vejvoda naopak nad nedisciplinovaností Rytířů jen kroutil hlavou. Vždyť dohromady obdrželi 11(!) menších trestů.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Bývalí spoluhráci Pavel Patera a Otakar Vejvoda

„Nemám problém prohrát, když je soupeř lepší. S čím ale problém mám, je, když mu k tomu pomůžeme. Jeden přesilovkový gól po faulu za prodlouženou brankovou čárou, druhý po oplácení ve středním pásmu, třetí zase po oplácení. S tím mám obrovský problém. To mi hrozně vadí," čertil se Vejvoda.

A tak drobnou útěchu viděl jen v tom, že Kladno po 237 minutách a 20 vteřinách ukončilo čekání na vstřelený gól. „Je to pozitivní, ale stejně jsme nehráli to, na co máme. Prvních šest sedm zápasů v sezoně jsme byli aktivnější. Možná kluci proti Spartě cítili, že už se dlouho nedal gól a že je načase vyhrát," uvažoval Vejvoda, co hráče mohlo svazovat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Martin Procházka z Kladna a David Vitouch ze Sparty.

Jedinou kaňkou pro Spartu je zranění Davida Vitoucha. Ten po faulu Klepiše loktem do hlavy dohrál už v 6. minutě a podle prvních zpráv utrpěl otřes mozku a zlomeninu nosu. „Na vyšetření teprve pojede, ale nos má asi zlomený. Nevíme, co bude," pokrčil Patera rameny.

A podivoval se, že Klepišův zákrok rozhodčí Hejduk s Kikou ohodnotili jen menším trestem za napadení. „Za mě jasný faul na pět plus do konce. Nevím, co už by se muselo stát horšího, než se stalo," stál si za svým sparťanský kouč.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články