Hlavní obsah

„Oťukávačku" zvládl lépe mistr. Dali jsme tam srdce, tvrdil obránce Marinčin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejoví mistři z Třince do předkola play off poněkud zvláštně doklopýtali, když z posledních deseti zápasů základní části sedm prohráli, a v podobném rytmu odehráli i úvodní zápas vyřazovací části proti Litvínovu. K výhře 3:1, kterou tři vteřiny před třetí sirénou do prázdné branky pečetil Martin Růžička, dopomohl skvělým výkonem především gólman Marek Mazanec.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Adam Smith z Třince, brankář Třince Marek Mazanec a Miloš Roman z Třince.

Článek

„Chytal výborně a řekl si o to, aby chytal dále. Líbilo se nám to všem," usmíval se trenér Třince Zdeněk Moták, jemuž se po vítězství, i kvůli nevydařenému závěru dlouhodobé části a pádu ze čtvrté na šestou příčku, hodně ulevilo.

„V první třetině to byla taká oboustranná oťukávkačka, ve druhé jsme i díky přesilovkám měli navrch a ve třetí jsme ukázali, že si za tím vítězstvím chceme jít. Bojovali jsme, dřeli a zasloužili jsme si ho," vykládal.

Třinec si pro vyřazovací část sezony vymyslel motto "Ukaž srdce" a podle obránce Martina Maričnina, bylo ve hře čtyřnásobných mistrů vidět. „Litvínov měl v posledních zápasech dobrou formu, proto nás velmi těší, že jsme první zápas zvládli. To srdce jsme tam dali a zápas prostě ubojovali," řekl.

Litvínov uhlídal produktivní řadu s Růžičkou a Daněm, první bod pro Třinec tak zařídili borci dalšího sledu Daniel Kurovský a Vladimír Dravecký, který vstřelil první gól série. „Vlado patří k nejstarším lídrům v týmu a přesně ví, jak hrát tyto zápasy. I v minulém play off nám velmi pomohl," ocenil přínos 37letého slovenského útočníka Marinčin.

Také Litvínov sází na slovenské hokejisty, například na Andreje Kudrnu, jenž ve druhé části vyrovnal a v 58. minutě mohl znovu. Trefil ale tyčku. „Byla to jedna z šancí. Smolná tyčka. Ale měli jsme jich mít víc. Po druhé třetině to byla remíza a bylo jasné, že jeden gól může rozhodnout. Dneska ho dali oni, zítra je nový zápas, půjdeme do toho znova. Hrát se s nimi dá," zdůraznil Kudrna.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Matúš Sukeľ z Litvínova a Petr Vrána z Třince.

Ani jednomu týmu se nepodařilo využít přesilovku. Hosté v závěru třetí části hráli dvacet vteřin proti třem. Největší šanci měl Petr Straka, který ale potřetí v utkání ztroskotal na betonu Marka Mazance.

„Oba gólmani chytali velmi dobře, i náš (Matej Tomek). Ta přesilovka byla to velkou šancí vyrovnat. Něco si k tomu řekneme a budeme se to snažit změnit. Především ale musíme změnit to, abychom byli mimo trestnou lavici. To nám bere síly, někteří hráči vypadnou z tempa. To bude důležité pro celou sérii," upozornil Kudrna.

Druhé utkání série na tři vítězství se hraje ve čtvrtek v Třinci opět v 17 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.