Hlavní obsah

Vyzvou „svůj“ Třinec. Dejte si skvělé pivo a nejezděte k továrně, radí Cienciala fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srazit tým, s nímž se dostali až na vrchol. Pardubické hokejisty Davida Ciencialu a Davida Musila čeká speciální výzva. V semifinále play off totiž narazí na „svůj“ Třinec, s nímž Cienciala slavil triumf v roce 2019 a Musil dokonce všechny tři poslední tituly. „Bude to zvláštní. Těším se na to. Vzpomínky mám skvělé a vybaví se. Ale teď už jsem v jiném týmu a chci tady uspět,“ připustil druhý jmenovaný.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Oslava gólu Pardubic, jeho autor David Cienciala druhý zleva.

Článek

Zatímco 29letý obránce je odchovanec Jihlavy, o dva roky mladší útočník je třineckým rodákem. „Vyrostl jsem tam, prostředí na mě působí dobře. Mám rád tu moderní halu, je tam pěkná šatna," podotkl Cienciala, jenž po odchodu z týmu Ocelářů působil dva roky v Mladé Boleslavi právě pod současným koučem Dynama Radimem Rulíkem, a poslední dva roky v Pardubicích.

Ještě ve dresu Slezanů prožil poslední střetnutí těchto dvou soupeřů v play off, Třinec před pěti lety zdolal Pardubice 4:3 na zápasy. K rozhodující výhře 8:1 přispěl rekordními sedmi asistencemi.

„Letí to rychle," usmál se. „Asi se mi už nikdy nic podobného nepovede. Dali jsme gól ze všeho," vzpomínal Cienciala, proti němuž tehdy stál v brance Ondřej Kacetl, poslední tři roky gólmanský fantom Ocelářů pro play off.

Ačkoliv Cienciala tentokrát bude stát na straně soupeře, bude se moct spolehnout na podporu rodiny. „Dorazí všichni, takže to pro mě bude specifické. A doufám, že teda budou fandit mně, synkovi z Třince, ne?" vtipkoval a vzápětí dodal: „Celá rodina mě podporuje tam, kde zrovna jsem. I když na Třinec neřeknu špatné slovo, klub mě vychoval pro extraligu a mám to tam moc rád," pokračoval.

Série začíná už v neděli, na slezský led se Cienciala vrátí ve čtvrtek a v pátek. A dal i tipy fanouškům, jak se před pátečním utkáním v regionu zabavit. „Vyjeďte lanovkou na Javorový, podívejte se na Beskydy, dejte si výborné pivo, na něj chodí hodně lidí. A hlavně nejezděte na tu stranu, kde je továrna! Nic tam není," perlil v dobré náladě.

Hlavně se však nemůže dočkat, až série vypukne. „Pauza je celkem dlouhá, nejradši bych už hrál. Doma jsem se díval na hokej a už jsem začal být nervózní. Chci hrát, na ledě se cítím nejlíp," poznamenal Cienciala, jenž si ve čtvrtfinále proti Olomouci připsal gól a šest asistencí. „Zvládli jsme to skvěle jako tým. Body jsou jen něco navíc," mínil.

Teď ovšem čeká Dynamo mnohem těžší soupeř. „Musíme se Třinci vyrovnat v bojovnosti a nechat na ledě úplně všechno. Soupeř má ohromné zkušenosti z play off, což ukázal i proti Spartě. Bude to krásná a vyrovnaná série," věřil Cienciala. „Hrají pořád podobně. Výborně do obrany, ale mají i kvalitní útok," doplnil ho Musil.

Reklama