Hlavní obsah

Pardubice a Liberec dělí jedna výhra od postupu, Boleslav a Olomouc srovnaly série

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předkolo play off hokejové extraligy mělo v sobotu na programu druhé zápasy. Plzeň rozehrála utkání s Mladou Boleslaví nadějně a vedla o dvě branky, Bruslaři duel ale dokázali otočit a zvítězili 3:2 (stav série 1:1). Liberec srazil Kometu v prodloužení poměrem 3:2 (stav série 2:0). Vítkovice podlehly Olomouci 1:3 (stav série 1:1). Program uzavřel souboj domácích Pardubic s Karlovými Vary, v němž Východočeši zvítězili 4:2 (stav série 2:0).

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Cienciala z Pardubic a Robert Říčka z Pardubic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Plzně vstoupili do druhého utkání předkola play off výborně a vedli už po čtyřech minutách hry gólem Tomáše Mertla. Stejný hráč se do konce úvodní třetiny prosadil ještě jednou. Hokejisté Boleslavi ve druhém dějství zabrali a na 1:2 snížil Kotala. Ve třetí třetině pak vyrovnal boleslavský Eberle a o výhře Bruslařů v poměru 3:2 rozhodl v 56. minutě Slovák Kelemen. Stav série je 1:1.

Liberec poslal proti Brnu v první třetině do vedení Rychlovský. Kometa zareagovala až po přestávce, když se prosadil Mueller. Do rozhodující třetiny se šlo za stavu 1:1 a byl to znovu Mueller, kdo utkání otočil ve prospěch moravského klubu, jenže v 60. minutě srovnal Klepiš a muselo se prodlužovat. V něm rozhodl liberecký Faško-Rudáš. Stav série je 2:0 pro Bílé Tygry.

Olomouc šla ve Vítkovicích do vedení rychlou brankou Bambuly. Zanedlouho ale vyrovnal domácí Bitten. Kohouti vyrazili do kabin přece jen s náskokem, když se prosadil Knotek. Po přestávce ještě zvýšil olomoucký Ondrušek a Hanáci si do třetí třetiny přinesli dvougólový náskok, který už udrželi. Stav série je 1:1.

Dynamo pojede do Varů za stavu 2:0 na zápasy. Hokejisté Pardubic určili ráz utkání už v první třetině, když se prosadili Říčka, Musil a Koffer. Až ve třetím dějství se Energii podařilo snížit, když se trefili Vondráček, a po něm Kohout. Bylo to ale málo, za Východočechy jistil do prázdné brány Musil.

Předkolo play off hokejové extraligy
Plzeň - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 04. a 13. Mertl - 34. Kotala, 53. Eberle, 56. Kelemen
Liberec - Brno 3:2 PP
Branky: 07. Rychlovský, 60. Klepiš, 64. Faško-Rudáš - 29. a 45. Mueller,
Vítkovice - Olomouc 1:3
Branky: 09. Bitten - 05. Bambula, 15. Knotek, 21. Knotek
Pardubice - Karlovy Vary 4:2
Branky: 09. Říčka, 14. Musil, 17. Koffer, 60. Musil - 42. Vondráček, 59. Kohout

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.