Hlavní obsah

Pardubice? Adept na titul! Legendu NHL nadchl souboj gólmanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga téměř ve čtvrtině základní části, v čele tabulky Pardubice. Ani to nemohlo ve středečnímu Příklepu uniknout našemu exkluzivnímu hostovi Dominiku Haškovi a jeho sekundantovi z redakce Sport.cz Martinu Kézrovi. Co dalšího přinesl tucet odehraných kol?

Souboj gólmanů v Pardubicích? Každý chce být jedničkou, říká Hašek v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„V Olomouci trochu překvapivě zůstal duch Davida Krejčího a hráči ukazují, že byli poctivými žáčky. A druhé překvapení jsou Vítkovice, kde si zaslouží velký kredit trenér Miloš Holaň. Za to, co provedl s mužstvem a jak mu to funguje. Vždyť řeší, koho dát do první lajny! To jsou pro trenéra příjemné starosti," vypíchl Kézr.

Přetlak řeší ovšem i vedoucí Pardubice. A přetlačovanou v brankovišti mezi Romanem Willem a Dominikem Frodlem podle očekávání pečlivě sleduje odchovanec Dynama Hašek. „Willovi měla patrně původně připadnout role jedničky, takže má víc zápasů. Oba ale podávají výborné výkony a Frodl teď vychytal podruhé za sebou nulu," poznamenal šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL.

Hašek o NHL v PrazeVideo: Sport.cz

Frodl přitom v obou zápasech dostal přednost poté, co jej tři kola dozadu trenéři střídali už po dvou inkasovaných gólech během první třetiny na ledě brněnské Komety. „To je dost neuvěřitelné," upozorňuje Kézr. „Je to fantastické. Trenéři ale musí vědět, co v daný okamžik udělat," přitakává Hašek.

Dominik Hašek se zastává Samuela Bučka, přestože morálně s ním nesouhlasíVideo: Sport.cz

Majitel Pardubic Petr Dědek otevřeně vyhlásil mistrovské ambice. Může je klub z města perníku naplnit? „Pardubice mají podle mě na to hrát o titul. I když hrát o něj a vyhrát jej jsou samozřejmě dvě věci," upozorňuje s úsměvem hrdina zlatých olympijských her v Naganu.

Jak Hašek během své kariéry vnímal napětí s konkurenty v brance? „Člověk samozřejmě chtěl být jedničkou a odchytat většinu zápasů. V Pardubicích jsem možná odchytal i celou sezonu, v NHL třeba sedmdesát, osmdesát procent. Nejdůležitější je ale cítit podporu týmu a vědomí, že vám kluci před vámi věří. Já to tak většinu kariéry měl a díky tpmu jsem pak mohl podávat ty nejlepší výkony," vypráví dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Příklep s Dominikem HaškemVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep? Podívejte se na celou epizodu, nebo si ji poslechněte v podcastové verzi.

A extraligovým tématům se mimochodem bude věnovat i čtvrteční vydání tradičního podcastu Za mantinelem. „A právě na čelo tabulky se v něm zaměříme," zval diváky k poslechu hokejový expert Sport.cz Martin Kézr.

Reklama

Související témata: