Hlavní obsah

Pardubice mají po 17 letech další hvězdný tým. Zohorna překvapil, Radil může odehrát životní sezonu, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během výluky NHL se v sezoně 2004/2005 dalo v Pardubicích dohromady velmi silné mužstvo kolem Jiřího Dopity, Milana Hejduka, Aleše Hemského či Michala Mikesky. Byl u toho také Tomáš Divíšek, host Příklepu na Sport.cz, který srovnává se současným týmem Východočechů, od něhož se čekají v tomto ročníku velké věci i přes poslední nezdar s Karlovými Vary. „Letos jsou Pardubice našlapané odzadu až dopředu, výborný mančaft, parádní trenérský štáb,“ hodnotí urostlý centr, který je momentálně generálním manažer Letců Letňany.

Pardubický "dream team" 2005 versus ten dnešní. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Viděl jsem asi tři zápasy Pardubic, sedlo si to hrozně rychle. Samozřejmě to bude ještě chvilku trvat, ale letos si myslím, že ten tým je postavený tak, aby minimálně finále hrál," chválí muž, který si dokonce vyzkoušel pět utkání v NHL za Philadelphii.

„Pro mě je velmi příjemným překvapením, jak se své zhostil Tomáš Zohorna a jak se své role zhošťuje Lukáš Radil, to jsou vlastně dva hráči, kteří dokáží dělat rozdílovou práci, každý trochu jinak," vyzdvihuje Martin Kézr, druhý host pořadu.

Kdo byl nejlepší hokejista, který nikdy nehrál NHL? Diskutujeme v PříklepuVideo: Sport.cz

„Tomáš Zohorna tady byl často veden za dělníka pracanta ledu, ale on ukazuje, že dovede být tím rozdílovým hráčem. Myslím, že Lukáš Radil může mít před sebou životní sezonu," předpovídá šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Nehrozí však, že týmu bude škodit až příliš velká konkurence v kádru? „Už když podepisovali, tak to věděli. Čerešňák už věděl, že nebude hrát všechny přesilovky, i když je to topka bek u nás. Kluci, co přišli z KHL, věděli, že nebudou mít 30 minut ice time," vysvětluje Divíšek.

Jak dlouho vydržet na farmě a dál bojovat o místo v NHL? Diskuse z PříklepuVideo: Sport.cz

Nakonec podle něj ani v roce 2005 příliš velká konkurence v mužstvu neškodila. „Ten tým byl charakterově tak dobrý, ta parta byla tak výborná, že my jsme se naopak challengovali v trénincích," vzpomíná Divíšek a vysvětluje, že dříve fungovaly hokejové kolektivy jinak než dnes. „Byly tam týmové večeře, ten tým strávil víc času spolu i mimo led, než teď bývá zvykem," upozorňuje.

Více najdete ve videu z Příklepu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice