Hlavní obsah

Pardubice spadly na dno. Je ubíjející, jak nám to nejde, smutní Hubáček

Praha

Po téměř 155 minutách konečně vstřelili gól, pro pardubické hokejisty byl však slabou útěchou. Nedělní prohra na Spartě 1:4, třetí v řadě, je v extralize kvůli výhře Plzně v Třinci poslala na poslední místo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Forman ze Sparty (vpředu) a Petr Hubáček z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

„Máme v zápasech solidní pasáže, které snesou parametry, jenže na body to stejně nestačí. Musíme se hodně zlepšit," uvědomuje si útočník Dynama Petr Hubáček a přiznává, že jen tři výhry z patnácti odehraných utkání sráží mužstvo psychicky.

„Mentální stránka hraje velkou roli. Vědomí, že nám to nejde a jsme dole, je ubíjející. Ale je laciné se na to vymlouvat, musíme makat na ledě a mít čisté svědomí. Svádět všechno na koncovku by bylo klišé, naše problémy začínají v přechodu do útoku," řekl Hubáček, který viděl klíčovou pasáž utkání na Spartě ve druhé třetině po pardubickém srovnání na 1:1.

Pražané si totiž za dalších 59 vteřin vzali ztracený náskok zpět a do druhé přestávky ještě přidali třetí gól. „Přišlo mi, jako kdyby Sparta čekala, až vyrovnáme, aby pak zase mohla udeřit. Kdybychom udrželi remízu do konce druhé třetiny, měli bychom větší víru v sami sebe," soudil mistr světa z roku 2010.

Rohlík: Nechci na mužstvo házet špínu

Právě on a další zkušení hráči jako Čáslava a Rolinek by teď měli mužstvo vyburcovat k vzepětí. „Nechci se za něco schovávat, ale máme ve svých letech ještě extrémní sílu, abychom to právě my zlomili, nebo by za to mělo vzít víc hráčů? Myslím, že správně je druhá možnost," tvrdil Hubáček, jenž v probíhající sezóně vstřelil čtyři branky a přidal tři asistence.

Generální manažer Pardubic a současně i hlavní trenér Pavel Rohlík však i za nastalé situace týmu věří. „Že jedeme ze Sparty bez bodu, je moje zodpovědnost. Nechci na mužstvo házet špínu. Vidím, jak se hráči chovají, takže věřím, že se to otočí," zůstává optimistický.

Místo na postup do předkola se teď ale Pardubice soustřeďují na to, aby jim bodově neutekly týmy na jedenáctém až třináctém místě tabulky. „Můžeme si říkat, že chceme do desítky, ale realita je jiná, už je tam díra. V naší situaci se musíme koukat jen na soupeře před sebou a snažit se jít postupně výš. A myslet i na to, abychom v případě, že nevyjde předkolo play off, měli co největší náskok na vyhnutí se baráži," uzavírá Hubáček.

Reklama