Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 3:2Pardubice udolaly Kladno až v samostatných nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Píša 1 : 0
15. Diviš 1 : 1
23. Bělohlav 1 : 2
38. Pucher 2 : 2
66. Tvrdík 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním souboji 18. kola O2 extraligy Kladno 3:2 zásluhou lépe zvládnutých samostatných nájezdů. I když domácí měli po většinu zápasu více ze hry, nedokázali se v normální hrací době ani v prodloužení střelecky prosadit. Kladenští tak museli absolvovat již páté nastavení v posledních sedmi zápasech. Rozhodující gól dal útočník Michal Tvrdík.

Článek

Zatímco domácí nastoupili i s Cetkovským, hostům chyběl Martin Procházka. Pardubičtí začali velkým náporem, který ale dokázali zužitkovat pouze v šesté minutě při přesilovce. Potřebovali k tomu pouze pět vteřin a Píša od modré otevřel skóre. Nápor domácích trval, ale už nepřinesl další branku, i když před Kopřivou bylo pořádně horko.

Kladno se dostalo do hry ve druhé desetiminutovce a skóre se měnilo opět při přesilovce. Dvaadvacetivteřinovou přesilovku pět na tři Moeller ještě přečkal, ale pět vteřin po návratu Koukala se trefil Diviš. Hosté po vyrovnávacím gólu přidali, měli i další šance, tu největší pár vteřin před koncem třetiny však Tomajko zahodil.

Úroveň zápasu šla po úvodní desetiminutovce dolů a nezměnila se ani ve druhé třetině. Domácí se proti zhuštěné a důrazné obraně Kladna nemohli prosadit a navíc od 23. minuty dokonce prohrávali, když se hostům povedla do té doby jediná perfektní akce zakončená Bělohlavem. Hosté se po gólu ještě víc zatáhli do obrany, před Kopřivou vytvářeli téměř neprůstřelnou hráz a na druhé straně spoléhali jen na ojedinělé protiútoky.

Strážce pardubické svatyně Růžička, který nahradil Lašáka, si připsal v této fázi utkání jen tři zásahy, zatímco Kopřiva o devět víc. Sílícímu náporu domácích hosté čelili až do 38. minuty, v níž zkušený Pucher po osmi vteřinách využil další přesilovku Východočechů a srovnal skóre.

V úvodu třetí třetiny měli hosté možnost jít znovu do vedení, ale přesilovku nesehráli dobře a Růžičku vůbec neohrozili. Úroveň zápasu i s blížícím se závěrem nenarůstala, oba týmy čekaly na chybu druhého a tak hru zdobily jen důsledné obranné činnosti. Pardubičtí měli sice mírnou převahu, jejich snaha však narážela na aktivní obranu soupeře.

Vzrušení přinesla až 56. minuta, kdy se domácí Koukal srazil s Kopřivou a následná strkanice mezi hráči málem přerostla v melu. Sudí jí ale vyřešil jen domluvou kapitánům. V závěru třetiny hosté jedním vysunutým útočníkem brzdili zakládání útočných akcí Moelleru, který mohl rozhodnout v 58. minutě, ale Koukal před Kopřivou neprotlačil kotouč do jeho branky. Minutu na to trefil Divíšek jen kladenského brankáře.

Zoufalý nápor domácích k rozhodnutí nepřispěl a tak se v Pardubicích prodlužovalo. V 64. minutě vyloučil sudí Polák Divíška za faul na brankáře a Kladno mělo až do konce prodloužení početní výhodu. Čtyřiadvacet vteřin před koncem chytil Růžička Paterovi jistý gól a vynutil tak penaltový rozstřel. Rozhodující nájezd pak proměnil ve čtvrté sérii Tvrdík.

Moeller Pardubice - Geus Okna Kladno 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Píša (Cetkovský, Pucher), 38. Pucher (Cetkovský), rozhodující sam. nájezd Tvrdík - 15. Diviš (Bělohlav, Patera), 23. Bělohlav (Kalla). Rozhodčí: Polák - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 9370.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Bláha, Zohorna, Ondřej. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava, Šmach, Srdínko - Diviš, Patera, Tomajko - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: