Hlavní obsah

Pardubický mečbol. Po čtvrtém gólu jsme dostali křídla, smál se Cienciala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice mají kádr nabitý hvězdami, útočník David Cienciala sebe ale mezi ty největší nepočítá. Přitom je veledůležitým článkem týmu a ve čtvrtfinále s Olomoucí zatím i jeho nejproduktivnějším hráčem s šesti body za jeden gól a pět asistencí. Kvalitu potvrdil i v úterním třetím utkání na Hané, kde k výhře 5:4 v prodloužení přispěl jednou trefou a dvěma přihrávkami.

Kdo vyhraje titul v extralize Pardubice, Sparta, nebo někdo jiný Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

O třetí výhře vašeho týmu v sérii rozhodl kuriozním gólem Tomáš Zohorna. Jak jste tu situaci, která ze začátku vůbec nebezpečně nevypadala, viděl?

Právě, že neviděl. Seděl jsem na střídačce vzadu a najednou se všichni začali radovat. Kluci říkali, že to dal Tomáš Zohorna snad z rohu s tím, že si to do brány kopl gólman. Jsme za to šťastní, protože utkání se pro nás nevyvíjelo dobře. Začali jsme slušně, ale pak jsme udělali spoustu faulů, Olomouc se dostala do zápasu a my jsme byli rádi, že se nám podařilo alespoň vyrovnat a v prodloužení to překlopit na naši stranu.

Co se stalo před třetí třetinou, v níž jste po necelých šesti minutách dvougólovou ztrátu dokázali smazat?

Žádnou bouřka v šatně nebyla. Zůstali jsme v klidu, trenéři nás povzbudili. Jen jsme si řekli, že do toho dáme všechno s tím, že síla v nás je. Několik zápasů jsme tak už otočili. Proto jsme si věřili. Pomohl nám rychlý gól na 4:3. Po něm jsme dostali křídla, za chvíli vyrovnali a třetinu pak dohráli tak, jak bychom si měli počínat celý zápas.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

Vedete 3:0 na zápasy. Ukončíte sérii už ve středu?

Budeme se na to soustředit, ale.. Musíme dobře zregenerovat, ale nemáme na to moc času, hraje se už od 17 hodin. S Olomoucí to jsou vždy brutální bitvy, takže nic jiného neočekáváme ani v dalším duelu. Bude to těžké stejně jako poslední dva.

Psychologická výhoda je ale jednoznačně na vaší straně?

Jak už jsem říkal, jsme šťastní, že jsme to dokázali otočit. Je to dobře pro naše hlavy. Nesmíme se však nechat ukolébat. Vedení 3:0 je sice pěkné, ale hraje se na čtyři vítězné zápasy a v hokeji se může stát cokoliv. Každý duel je úplně jiný.

Zdálo se, že vyloučení Lukáše Sedláka na pět minut plus do konce zápasu, bude zlomovým momentem. Souhlasíte?

Pětiminutové oslabení je vždycky komplikací. Potom jsme udělali další fauly. Skoro polovinu třetiny jsme odehráli v početní nevýhodě. Olomouc má navíc přesilovky dobré, mají tam zkušené Káňu a Orsavu. Těžko se brání. Před závěrečnou třetinou jsme si proto řekli, že takto dál nemůžeme, že se musíme vyvarovat faulů jako doma.

Co jste říkal na atmosféru? Přijelo i hodně vašich fanoušků, bylo vyprodáno...

Paráda! Já to mám v Olomouci rád, líbí se mi staré haly. Podobná byla i v Třinci, kde jsem hrával. Kulisa je tady bombastická. Někteří takové stánky nemusí, ale já to sem mám blízko, jezdí sem za mnou i rodina, takže super.

Reklama