Hlavní obsah

Jak předpovídal, tak se stalo. Vizionář Voráček zaujal Dědka, pak ale šéfa Pardubic uzemnil

Buďte v klidu, Pardubky vyhrajou v prodloužení. Takový vzkaz napsal na svůj Twitter v úterý večer český hokejový útočník Jakub Voráček poté, co Dynamo ve třetím čtvrtfinále proti Olomouci přišlo o do konce utkání vyloučeného tahouna Lukáše Sedláka a následně dostalo dva góly, takže na Hané prohrávalo 2:4. Finální resumé? Východočeši v nastavení dokonali obrat na 5:4 a jediný bod je dělí od postupu do semifinále.

Voráčkův trejd do Arizony? Špatná zpráva pro český hokej. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

V NHL už si v této sezoně kvůli následkům několika otřesů mozku nezahraje, mistr světa z roku 2010 a jeden z nejlepších hráčů české historie Jakub Voráček by se však klidně mohl živit jako věštec.

Podobný názor zřejmě zastává i Petr Dědek. Když totiž Tomáš Zohorna v 18. minutě nastavení skutečně zajistil Východočechům třetí výhru v sérii, majitel hokejových Pardubic okamžitě na Voráčkovu předpověď zareagoval.

„Jakube, a jak dopadne sezona?" zajímalo Dědka, jehož klub je coby vítěz základní části považován za jednoho z hlavních favoritů na titulu, a ke svému tweetu přidal i emotikony se zdviženým palcem a vysmátým smajlíkem.

„To nechcete vědět, co si myslím," uzemnil Dědka stroze Voráček a dá se se tak tušit, že Dynamu v boji o Masarykův pohár příliš nevěří.

Sedlákův zákrok ramenem do hlavy Orsavy každopádně vyvolal velkou diskuzi. Expert O2 TV Sport Jakub Koreis třeba uvedl, že trest na pět minut a do konce utkání je hodně přísný. S tím však Voráček nesouhlasí.

Byť jedním dechem dodává, že šlo o nešťastnou náhodu, nikoliv o úmysl. „Sedlo nejlepší hráč ligy. Ale tohle je na 5 plus do konce. Chtěl podle mě hrát rameno, jen se mu Orsava na poslední chvíli sehnul dolu," míní Voráček, aktuálně hráč patřící Arizoně.

„Stane se to každému. Nic extra bych v tom nehledal. Hraje silový hokej a srazí se, kdy může," dodává Voráček, podle kterého mohlo hrát roli, že v první třetině rozhodčí dva velmi hraniční zákroky právě na Sedláka pustili a nevylučovali.

„Olomouc ví, že jestli chce mít šanci, musí ho dostat ze hry. Viz loket v prvním utkání. Jasný faul. Ale nemůžeme zlehčovat zákrok na hlavu kvůli tomu, že Olomouc do něj jde. Rozhodčí musí byt lepší," míní Voráček.

Reklama