Hlavní obsah

Kladno - Brno 3:2Patera při střetu kapitánů přechytračil Bičánka a Kladno srazilo Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Hovorka 1 : 0
23. Kafka 2 : 0
27. Erat 2 : 1
40. Holec 2 : 2
51. Bicek 3 : 2

KLADNO

Nenápadné setkání dvou kapitánů a zkušených opor v rohu kluziště rozseklo vyrovnaný vývoj zápasu Kladna s Kometou Brnem. Na konci důležitého duelu v boji o elitní desítku hokejové extraligy se radovali domácí Rytíří po výhře 3:2 a odskočili tak svému rivalovi v tabulce už na vcelku komfortní pětibodový rozdíl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Brna Jiŕí Trvaj se spoluhráčem Radimem Bičánkem

Článek

Šestatřicetiletý obránce Komety Radim Bičánek se v 51. minutě zpoza branky chystal vyvézt puk a už se rozhlížel, komu by rozehrál. V tom ho ale překvapila hokejka ještě o čtyři roky staršího Pavla Patery, která ho o kotouč připravila.

Kladenský kapitán pak už lehce připravil rozhodující gólovou střelu pro Jiřího Bicka. „Hodně si to vyčítám,“ sklíčeně vyprávěl Bičánek. „Jasná moje chyba, Patýs je chytrý hráč, měl jsem se podívat a vědět o něm. Takhle mi nazvedl hůl a bylo to, seběhlo se to strašně rychle,“ popisoval klíčový okamžik.

Selhání Rytíři napravili 

„Já si ani nevšiml, že to byl zrovna Radim, stane se to. My jsme také udělali chyby a byli za ně potrestáni,“ vyprávěl Patera. Radost domácích byla obrovská. „Většinou, když se jde za nerozhodného stavu do poslední třetiny, rozhoduje první gól. A taky tomu tak teď bylo,“ říkal olympijský vítěz z Nagana.

Přitom měla být ve třetí části na koni spíše Kometa, dvoubrankovou ztrátu zlikvidovala osm vteřin před koncem druhé třetiny při vlastním oslabením „To jsme to pěkně…Však víte, co myslím. Ještěže jsme to dokázali napravit,“ ulevilo se Paterovi.

Brno opustilo desítku

Kometa nemá na Kladno dobré vzpomínky. Vloni zde přes svoji výhru definitivně přišla o naději na play-off, minule jí Rytíři nadělili osmigólový debakl. A po úterní porážce se poroučela z první desítky. „Oni hrají doma dobře, ale teď jsme nepředvedli ani my špatný výkon, o to víc ta ztráta mrzí,“ lamentoval Bičánek.

Naopak Kladno je teď po dvou výhrách opět na cestě nahoru. „Uvědomili jsme si, o co hrajeme. Měli jsme jako hráči nějaké sezení a nechceme hrát to, co poslední tři roky,“ obloukem se Patera vyhýbal byť jen vyslovení spojení play-out.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín