Hlavní obsah

Obrovská rána pro Motor! Pech si zlomil kotník, podstoupil operaci a bude dlouho bez hokeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už přímo na ledě, který opouštěl v bolestech a na nosítkách, bylo zřejmé, že půjde o vážnější zranění. V pondělí se černý scénář bohužel potvrdil. Čtyřicetiletý hokejový útočník Motoru Lukáš Pech utrpěl v nedělním utkání v Olomouci zlomeninu pravého kotníku a dnes v nemocnici v Českých Budějovicích podstoupil operaci. Chybět bude v řádu měsíců.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Lukáš Pech si zlomil kotníkVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Pech v utkání 15. extraligového kola, které domácí Olomouc vyhrála 5:2, podstoupil v 50. minutě běžný souboj u mantinelu s útočníkem Kohoutů Janem Káňou. Jihlavský rodák si při následném pádu nešťastně přisedl nohu a s bolestivou grimasou zůstal ležet na ledě.

„Nikdy nemáte dobrý pocit, když se něco takového stane. Je to sport a nechcete vidět kamaráda, spoluhráče, ale i protihráče, jak se na ledě svíjí v bolestech. Zdraví máme každý jen jedno,“ prohlásil obránce Motoru Pavel Pýcha.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Banes Motor České Budějovice 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pechovi vyrazili na pomoc zdravotníci s nosítky, na kterých opustil led a zamířil do útrob stadionu. „Podle jeho reakcí na ledě to vypadalo, že to bude vážnější,“ věděl asistent trenéra Českých Budějovic Jiří Hanzlík bezprostředně po zápase.

Bohužel měl pravdu. Extraligovému šampionovi s Karlovými Vary z roku 2009 byla diagnostikována zlomenina kotníku a už v pondělí podstoupil operaci. Na hokej musí útočník, který v probíhající sezoně zaznamenal gól a tři asistence, na několik měsíců zapomenout. V Českých Budějovicích má smlouvu i na příští sezonu.

Dlouhodobá ztráta Pecha je pro Motor obrovskou ranou a dá se předpokládat, že klub se na přestupovém trhu bude pokoušet o sehnání náhrady.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec