Hlavní obsah

Motor přišel o body i Pecha. Nechcete kamaráda vidět takhle, litoval Pýcha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmou porážku z posledních osmi zápasů si v Olomouci, kde podlehli 5:2, na své konto připsali hokejisté Českých Budějovic. Přišli však nejen o tři body, ale i o jednoho z klíčových hráčů, veterána Lukáše Pecha. Ten se ve 49. minutě po nevinném souboji u mantinelu s Káňou jako podťatý sesul k ledu a z něj musel být odnesen na nosítkách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice, zranění PechaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Pro všechny aktéry, ale i diváky v ochozech, velmi nepříjemný pohled. „Nikdy nemáte dobrý pocit, když se něco takového stane. Je to sport a nechcete vidět kamaráda, spoluhráče, ale i protihráče, jak se na ledě svíjí v bolestech. Zdraví máme každý jen jedno,“ řekl Právu obránce Motoru Pavel Pýcha k hrozivě vypadající situaci. Pech totiž opouštěl led na nosítkách v leže na zádech a s obkladem na čele. „Co se přesně stalo nevím, ale o hlavu by jít nemělo. Alespoň já o ničem takovém nevím. Má něco s nohou,“ dodal vzápětí.

Podle asistenta trenéra hostujícího týmu Jiřího Hanzíka čtyřicetiletý útočník si poranil kotník na levé noze. Šlo o normální souboj, byl dohrán, trochu přistrčen, a když padal přisedl si kotník. Bohužel, podle jeho reakce na ledě to vypadá vážně. Je v nemocnici a chybět asi bude delší dobu,“ konstatoval smutně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Banes Motor České Budějovice 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ztráta zkušeného borce je pro jeho celek krajně nepříjemná. „Je to jeden z našich klíčových hráčů, na kterých by naše bodová produkce měla stát. A přijdeme o něj, když dlouhodobě máme problémy s ofenzívou. Nic na to nemění to, že jsme dnes dostali pět gólů. Málo střílíme, nevytváříme si šance, nevyužíváme přesilovky, prohráváme buly v útočném pásmu a v klíčových situacích. Nevzpomínám si, kdy jsme ho při přesilovkách vyhráli. Jsme prostě impotentní a teď toto. Bude nám citelně chybět,“ podotkl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 3:2 (36. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zdůraznil také, že nepříjemnou sérii je potřeba ukončit. Příště ale jeho svěřence čeká Plzeň, která zdolala lídra extraligy Litvínov. „Na to se nemůžeme dívat. Doufám, že uděláme vše, abychom výsledkovou mizérii konečně zastavili,“ dodal Hanzlík.

Kohouti vyhráli doma podruhé v řadě a teprve podruhé v sezóně dali v utkání první gól. A tomu odpovídalo i jejich rozpoložení. „Chtěli jsme začít jinak než minule na Kladně, kde jsme od začátku tahali za kratší konec. A bylo to lepší. Soustředili jsme se na to, aby střídání byla kratší, abychom byli živí a vycházelo to. Góly, co jsme dali, nebyly sice krásné, ale takových padá nejvíc a jsem za ně rád. Cením si také toho, že jsme se prosadili i z jedné přesilovky. Pořád jsme vedli a byli v relativním klidu. Od první do poslední minuty jsme do toho dali všechno,“ pochvaloval si lodivod Hanáků Jan Tomajko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.