Hlavní obsah

Peklo v Pardubicích. Fanoušky Komety krotila policie, dostali i sprchu od hasičů

Brno

To bylo peklo. Fanoušci hokejové Komety se v závěru nedělního utkání na pardubickém stadionu rozhodli použít zakázanou pyrotechniku. Rozdivočelé příznivce pak krotili strážci pořádku, navíc fandové dostali od hasičů také ledovou sprchu za odpálené petardy. Kometa vyhrála 4:1, což naopak ochladilo záblesk radosti v táboře Dynama po nedávné výhře na Spartě. Pardubice prohrály čtrnáctý zápas z posledních patnácti, nespasila je ani hra na chameleony. Hokejisté Dynama totiž vyzkoušeli během utkání tři sady dresů.

Fanoušci Komety řádili v Pardubicích.Video: David Sojka

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci Komety to dokážou pořádně rozbalit a občas jdou i za hranu. Předvedli to i na stadionu v Pardubicích, kde v jejich sektoru musela zasahovat pořádková jednotka, když v hale používali pyrotechniku včetně petard. Zápas byl na chvíli přerušen. Nakonec dostali příznivci Komety ještě ledovou sprchu od hasičů, došlo i na potyčky.

Domácí kotel v tu chvíli skandoval: Táhněte domů! Řádění fanoušků soupeře se mu nezamlouvalo. Kouč poražených Ladislav Lubina však po utkání překvapil. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak pardubickým, tak brněnským, za to, jakou udělali kulisu," prohlásil. Zápas byl přerušen ještě jednou poté, co Gulašiho rána rozbila plexisklo za brankou Kacetla.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hasiči stříkají vodu do sektoru hokejových fanoušků Komety Brno, kteří v závěru zápasu v Pardubicích na stadionu použili pyrotechniku.

Josef Vostárek

Brněnští fanoušci měli problém s policií už před utkáním, kdy bylo podle ČTK zadrženo osm příznivců. Tři byli zajištěni před vlakovým nádražím a jeden u stadionu, další čtyři později v jedné pardubické restauraci. Předvedeni byli na obvodní oddělení policie. Fanoušci se dostali do problémů především, když nerespektovali městem vydaný zákaz používání pyrotechniky.

Hra na chameleony nezabrala

Když už ne výsledkem, mohli Pardubičtí pobavit své fanoušky hrou na chameleony. Během utkání totiž vyzkoušeli hned tři sady dresů. První dvacetiminutovku odehráli domácí hokejisté v modrožlutých retro dresech s LTC na prsou a nabrali jednogólové manko. Druhou část hry pak Východočeši odmakali v červených dresech Tesly a dokázali srovnat na 1:1. Třetí třetina už to byla v podání Pardubic klasika. Červené dresy Dynama štěstí domácím nepřinesly, Kometa tuto část hry vyhrála 3:0 a připsala si všechny body.

Reklama

Související témata: