Hlavní obsah

Plzeň hlásí posilu. Po dvou letech se vrací účastník MS

Plzeň

S Plzní od startu její přípravy na ledě trénoval a pokoušel se vybojovat si angažmá, které už z let 2017 až 2019 dobře zná. A čtyřiatřicetiletý hokejový obránce Jakub Kindl na zkoušce uspěl, ve středu se Západočechy podepsal smlouvu do konce nadcházející sezony.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Kindl na archivním snímku ze srazu české hokejové reprezentace.

Článek

Šumperský rodák, který má na svém kontě 331 zápasů v NHL za Detroit a Floridu, opustil Plzeň předloni po dvou sezonách, v nichž pokaždé vybojoval extraligový bronz. Následně zamířil do Kolína nad Rýnem hrát nejvyšší německou soutěž, minulý ročník pak nehrál nikde.

„Chtěli jsme vidět, jak na tom Kuba bude kondičně po jednoleté pauze od hokeje. Všechny testy s přehledem splnil," těší sportovního manažera Západočechů Tomáše Vlasáka, že Kindlova zkouška nakonec vyústila v podpis kontraktu.

„Bude to u něj jen o tom, aby se dostal do herní praxe a pohody. Jsme přesvědčeni, že kabinu máme zdravou, takže si o každém hráči zjišťujeme i jeho charakterové vlastnosti. A Kubu známe a víme, že mužstvo si vyloženě přeje, aby u nás působil," doplnil Vlasák k účastníkovi MS v roce 2014.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice