Hlavní obsah

Plzeň se těší chvále za odvážný tah. Nevěřil jsem, že to udělají, přiznává bývalý hráč

Zatímco v úvodu sezony vstoupila do povědomí fanoušků nečekanou trenérskou výměnou už po druhém kole, teď si hokejová Plzeň užívá pozornost za odvážnou strategii v prodlouženích. Dvakrát totiž odvolala brankáře a v obou případech skórovala a získala tak bod navíc. „Slyšel jsem v Plzni, že o tom uvažují,“ přiznává Jakub Koreis. „Ale nevěřil jsem tomu, že to udělají. Fakt jsem tomu nevěřil,“ pokračuje bývalý hokejista v pořadu Příklep na Sport.cz.

Plzeň baví fanoušky odvážným tahem v prodloužení. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Poprvé Západočechům vyšel riskantní tah koncem října proti Vítkovicím, kdy rozhodující trefu na 4:3 vstřelil Petr Zámorský, o týden později skóroval v Karlových Varech na konečných 5:4 Tomáš Mertl.

„Vítkovice byly evidentně zaskočené, ty to vůbec nečekaly. Vary už to možná trochu očekávaly," přemýšlí Koreis, který hokejově vyrůstal právě v Plzni.

Jestli něco dělám špatně 16 let, musím do toho říznout. Diskuse o Spartě v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

38letý expert však nepředpokládá, že by tento taktický manévr měl být součástí celosezónní strategie. „Myslím, že to je věc, která může zafungovat jednou dvakrát," míní Koreis.

Překvapivé změny v Mladé Boleslavi rozebíráme v hokejovém pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Myslím, že to občas může zafungovat, ale nečekal bych, že Plzeň půjde desetkrát do prodloužení a sedmkrát vyhraje, protože odvolá brankáře," pokračuje 19. hráč draftu NHL z roku 2002.

Zajímavý poznatek však přidává moderátor Honza Homolka. „Je to dobré, když soustavně prohráváš nájezdy, protože to už máš v hlavě," říká v hokejovém studiu Sport.cz. Stojí za zmínku, že Plzeň v tomto ročníku extraligy došla k nájezdům ve dvou utkáních, přičemž jak s Mladou Boleslaví, tak i s Českými Budějovicemi prohrála.

Litvínov je po trenérské změně zpátky na nohou. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

A tak je možná výhodnější raději riskovat v prodloužení. „V zápase s Vary už byly chvíle, kdy Plzeň dvakrát měla štěstí a málem gól opravdu dostala ona," připomíná však Jan Škvor, redaktor Sport.cz a Práva.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý díl si můžete přehrát také v podcastové podobě.

Reklama