Hlavní obsah

Plzeňského kapitána Straku čeká operace kolena a krátká pauza

PLZEŇ

Hokejisté Plzně se v nejbližší době budou muset obejít bez svého kapitána Martina Straky. Klíčový hráč týmu by měl v závěru tohoto týdne absolvovat operaci kolena a čeká ho asi desetidenní pauza. Lasselsbergeru by měl chybět jen v nedělním zápase ve Vítkovicích. Poté má extraliga reprezentační přestávku a po jejím skončení by se chtěl Straka vrátit na led.

Článek

"Jde jen o vyčištění menisku. Není to nic náročného," řekl Straka deníku Sport. Šestatřicetiletý hráč, jenž se do svého mateřského klubu vrátil z NHL před letošní sezónou, má s kolenem problémy od nedávného zápasu 28. kola proti Mladé Boleslavi.

"Koleno se mi začalo blokovat a otékalo. Kdyby nebyla reprezentační pauza, hrál bych dál. Zase taková potíž to není," podotkl mistr světa a olympijský vítěz z Nagana.

Autor 15 branek a 14 asistencí v letošním ročníku nejvyšší soutěže chce být fit pro náročný program na přelomu roku. "Tohle je na delší dobu poslední pauza a po Vánocích budou následovat zápasy v rychlém sledu. Tak si to aspoň odbudu teď," vysvětlil Straka.

Reklama