Hlavní obsah

Podezřelý ze zranění třineckého Doudery se poznal v médiích a přihlásil se na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Páteční skandální závěr třetího finálového utkání mezi hokejisty Sparty a Třince má dohru. Policie pátrala po „fanouškovi“ Pražanů, který v 58. minutě zápasu vhodil na střídačku Ocelářů desetikorunovou minci a zasáhl jí do obličeje obránce Milana Douderu. Po zveřejnění svých fotek v mediích se podezřelý muž sám přišel přihlásit na policii.

Podezřelého muže, který vhodil desetikorunu na střídačku hokejistů Třince, zachytila kamera.Video: Policie ČR

 
Článek
Fotogalerie

Policie díky bezpečnostním kamerám v O2 areně získala tvář výtečníka a veřejnost prosila o spolupráci při jeho ztotožnění. Případ v tuto chvíli prověřuje pro trestný čin výtržnictví.

„Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158. Výzva samozřejmě platí i pro dotyčného, své vysvětlení může podat na kterékoli policejní služebně. Hledáme i dva důležité svědky, kteří jsou s podezřelým na záběrech také zachyceni," uvedl v pondělí dopoledne policejní mluvčí Jan Rybanský.

"V průběhu několika hodin od zveřejnění pátrací relace se podezřelý muž poznal v médiích a přišel se sám přihlásit na policejní služebnu ve středních Čechách. Následně bude k celé události vyslechnut," doplnil Rybanský v odpoledních hodinách.

Doudera utrpěl krvavý šrám na horním rtu, jeho zranění si vyžádalo ošetření. „Samotného mě překvapilo, že se něco takového může stát. Párkrát jsem to viděl na fotbale, ale na hokeji nikdy. Je škoda, že k tomu došlo, že tohle vůbec někoho napadne," prohlásil 29letý bek.

„Naštěstí se nic nestalo, ale taky mi klidně mohli vyrazit zub nebo by mě (mince) trefila do oka. Nebyla to legrace, ale naštěstí to dobře dopadlo," dodal Doudera, jenž v sobotním čtvrtém pokračování finálové série na ledě nechyběl.

Měl by být muž, který hodil na třineckou střídačku minci, potrestán?
ano, měl by dostat finanční pokutu
3,3 %
ano, měl by mu být zakázán vstup na hokejové stadiony
2,7 %
ano, měl by dostat finanční pokutu i zákaz vstupu na stadiony
90,8 %
ne
3,2 %
Celkem hlasovalo 11025 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Totožnost
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín