Hlavní obsah

Pokud české kluby nedostanou kompenzaci, nebudou hrát Ligu mistrů

ŠPINDLERŮV MLÝN

Hokejová Liga mistrů, obdoba fotbalové, která je pýchou, pro české týmy od ledu nemusí existovat. Vše závisí na finanční kompenzaci, která má připlout čtyřem klubům, kteří ji požadují na Mezinárodní hokejové federaci (IIHF). A to za zrušení této evropské soutěže pro ročník 2009/2010.

Článek

„Bylo potvrzené usnesení z minulé Valné hromady, že všechny kluby podpořily Slavii, Plzeň, Karlovy Vary a Pardubice ve věci vypořádání starých závazků. Bylo jednoznačně řečeno: V případě nevypořádání se nebudeme účastnit,“ řekl obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek na zasedání ve Špindlerově Mlýně, kde zasedá Asociace profesionálních klubů.

Čtveřice českých zástupců požaduje 200 tisíc eur, což je v přepočtu necelých pět miliónů korun. Původně měly být odehrány tři ročníky Ligy mistrů, ale po jedné sezóně vyschl finanční pramen, nastal tedy konec, rozčarování a následné problémy. Proto nyní požadavek na kompenzaci za náklady a ušlý zisk. Obdobně přemýšlí i hokejové kluby za hranicemi.

Logo hokejové Ligy mistrůfoto: www.iihf.com

Minulý týden byli Petr Bříza a Zbyněk Kusý na jednání v Curychu, kde se jednalo o nové možné podobě Ligy mistrů. „Dostali jsme informace. Tohle máme tuto chvíli v hlavách. Každý klub si k tomu zaujme stanovisko, potom budeme postupovat dále,“ vyjádřil se prezident APK Ctibor Jech k poselství, který přivezli Bříza a Kusý. Do 17. února musí být jasno, všechny strany se musí vyjádřit.

Pokud jednotlivé země na projekt kývnou, začne obnovená Liga mistrů v říjnu letošního roku a Final Four play-off se odehraje v únoru 2012. Po 17. únoru by IIHF zveřejnila i detailní formát soutěže. V plánu je v jednom ročníku 59 utkání.

Reklama