Hlavní obsah

Porážka, i tak Kladenští děkovali svému brankáři. Jágr ukázal zajímavou rozcvičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladenští hokejisté dokázali v posledních dvou utkáních, v nichž čelili hlavním favoritům na titul, vstřelit v arénách soupeřů shodně po třech gólech. Přesto nezískali ani bod. Minulý týden na ledě Pardubic stáhli tříbrankové manko, ale prohráli 3:4. V úterý měli výborný finiš v Praze proti Spartě, s níž prohrávali 0:4 a 1:5, ale blíže než na dvoubrankový rozdíl už se nedostali. Jaromír Jágr tak po svém návratu ještě nevyhrál, nicméně i v O2 areně ukázal, jak oddaný hokeji je.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Rytíři Kladno 5:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kladenští proti favorizovaným Pražanům drželi přes 18 minut bezbrankový stav. Jenže v končící 36. minutě prohrávali 0:4. „Neměli jsme úplně špatný vstup do zápasu, ale škoda je hlavně těch chyb ve druhé třetině, kdy jsme hrozně propadali. Nebýt Adama (Brízgaly), který tam chytil ještě dalších pět gólů z pěti přečíslení, tak by to mohlo být všechno hotové ještě mnohem dřív,“ uvedl kladenský útočník Martin Procházka.

Brízgala pětkrát inkasoval, přesto byl hlavní postavou hostů. Dalších 31 ran pochytal a mnohokrát uhasil požár po velkých chybách spoluhráčů. „Musíme se z toho poučit. Bylo tam z mého pohledu až příliš moc vracení se s pukem, což nechceme, z toho vyplývaly chyby a pak i přečíslení Sparty. To si nesmíme dovolit,“ zdůraznil Procházka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta – Kladno, dva skvělé zákroky kladenského Brízgaly v rychlém sleduVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Do třetí třetiny pak vlétli Rytíři při čtyřbrankové ztrátě s otevřeným hledím. A snaha Spartu zaskočit přinesla ovoce. „Pak už jsme si řekli, že už není co ztratit a půjdeme do toho naplno. Chtěli jsme zkusit něčím Spartu překvapit, což nám i vyšlo, vrátili jsme se do zápasu a měli jsme alespoň nějakou šanci na to, abychom to domácím zkomplikovali,“ podotkl Procházka, jenž měl na vzepětí hostů výrazný podíl.

Sám je nastartoval pátým gólem v sezoně, navrch pak přidal i asistenci. „Byl tam odražený puk u nás v pásmu, Jirka Ticháček mi to přiklepl, přede mnou se to otevřelo, tak jsem do toho kopl přes střední pásmo, zkusil vystřelit přes obránce a naštěstí jsem to trefil,“ popsal Procházka branku ze 47. minuty.

Rozproudil tak pasáž čtyř gólů ve 122 sekundách, po níž už Rytíři prohrávali jen 3:5. „Popravdě říkám, že mě to až trochu překvapilo, kolik jsme měli najednou prostoru, ale tohle bylo přesně to, čeho jsme chtěli dosáhnout. Chtěli jsme rychle otáčet hru a chodit do přečíslení, jak se to dařilo Spartě ve druhé třetině. Něco se nám tam otevřelo, snížili jsme až na 3:5 a dostali se do zápasu. Měli jsme tam ještě i nějaké další příležitosti, škoda že další gól už nepřišel,“ uvedl Procházka.

Jaromír Jágr, který se do zápasů vrátil minulý týden v Pardubicích, tak i ve druhém mači k bodům týmu nepomohl. Do statistik se zapsal vyloučením, které Sparta potrestala a šla do vedení. Už před zápasem ale byl v O2 areně k vidění jeho přípravný rituál, kdy se na ledě rozcvičoval za pomoci dlouhé gumy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta – Kladno, vyloučení Jaromíra JágraVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ve čtvrtek hraje předposlední Kladno v Liberci. Dočká se Jágr výhry tam?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články