Hlavní obsah

Posila pro Boleslav. Středočechy posílá finský mistr světa Aaltonen

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí sedmatřicetiletý finský reprezentační útočník Juhamatti Aaltonen, mistr světa z roku 2011 a bronzový medailista z olympijských her v Soči 2014. Trojnásobný finský mistr působil naposledy v týmu Jukurit Mikkeli, v národním týmu se objevil naposledy v dubnu v přípravě na světový šampionát. Do konečné nominace se nakonec nedostal.

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí sedmatřicetiletý finský útočník Juhamatti Aaltonen

Článek

"V mých očích máme poměrně mladý tým, a tak jsem si přál někoho zkušenějšího. Juhamatti má už ledacos za sebou, ale pořád je velmi odhodlaný a má zájem zkoušet nové věci," uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc na klubovém webu na adresu hráče, kterému bude tento týden osmatřicet.

Aaltonen odehrál poslední sezonu za Jukurit, kde byl kapitánem. V 51 zápasech nasbíral 34 bodů za deset branek a 24 asistencí. Předtím hrál za Oulu, Lahti, Jokerit Helsinky nebo IFK Helsinky. Působil i ve Švédsku, Švýcarsku nebo v KHL.

"Mladá Boleslav o mě projevila zájem a já si řekl - proč ne? Českou extraligu jsem nikdy nehrál, ale vždycky se mi líbila. Líbí se mi, jakým stylem Češi o hokeji přemýšlí," uvedl Aaltonen, který toho zatím o novém působišti moc neví, "Co vím o Boleslavi? Že je tam Škodovka a je kousek od Prahy," pousmál se zkušený útočník.

Aaltonen je druhým Finem, kterého Bruslaři pro příští sezonu angažovali. Již dříve oznámili příchod útočníka Mattiho Järvinena.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články