Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:1Plzeň ukončila sérii porážek úspěšným obratem proti Litvínovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Estephan (trestné střílení) 0 : 1
26. Suchý 1 : 1
39. Hrabík 2 : 1
46. Pour 3 : 1
59. Suchý 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v pátečním utkání 37. kola extraligy Litvínov 4:1. Západočeši zabrali po třech zápasech bez bodového zisku, Litvínov porazili i potřetí v sezoně. Hosté sice brzy vedli, jenže Indiáni dvěma góly během prostřední části skóre otočili a ve třetí třetině přidali další dvě branky. K úspěchu přispěli dvěma trefami Filip Suchý a gólem a přihrávkou Jakub Pour. Třemi asistencemi se blýskl Marek Baránek. Severočeši prohráli čtvrté venkovní utkání po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po gólu do sítě Litvínova.

Článek

Záhy po úvodním vhazování se protáhl až před Svobodu Zdráhal, ale domácí gólman stačil zasáhnout. Jenže po necelých dvou minutách fauloval Blomstrand a z nařízeného trestného střílení otevřel přesnou střelou pod lapačku skóre Estephan. Plzeňští se zvedli až při vyloučení Sukeľa, hosté však jejich nápor díky pozornému Godlovi přečkali. Střelecké převaze Indiánů úspěšně čelil litvínovský gólman až do konce první třetiny.

Na začátku prostřední části hosté nevyužili přesilovku a naopak ve 26. minutě vyrovnal na 1:1 bekhendovou dorážkou Baránkovy střely Suchý. Akce se poté střídaly v rychlém sledu na obou stranách a v polovině utkání převzali iniciativu domácí. Holešinský však prováhal přečíslení dvou na jednoho a Kodýtek zblízka neprostřelil Godlu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jindřich Abdul z Litvínova operuje před brankářem Plzně Miroslavem Svobodou.

Převahu Indiánů uťal nedovolený zákrok Piskáčka, zaváhání Svobody při rozehrávce však Sukeľ přesnějším pokusem do odkryté branky nepotrestal. To pouhých 104 sekund před druhou sirénou střílenou přihrávku Baránka tečoval do sítě Hrabík a dokonal obrat na 2:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střídačka Plzně oslavuje vstřelený gól v duelu s Litvínovem.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté promarnili další početní výhodu a již ve 46. minutě toho litovali, když se krátce po skončení přesilovky trefil přesně pod horní tyčku z pravého kruhu Pour. Navýšit dvoubrankové vedení mohl Hrabík, Godla však stačil vleže jeho dorážku skvěle zastavit.

V 52. minutě Rekonenovu chybu nepotrestal tváří v tvář Svobodovi Hlava. Finský útočník následně nezvládl samostatný únik, ale při dlouhé litvínovské power play znásobené vyloučením Baránka dovršil výsledek na konečných 4:1 Suchý.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Suchý (Baránek, Pour), 39. Hrabík (Baránek), 46. Pour (Holešinský, Baránek), 59. Suchý - 2. Estephan z trest. střílení. Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4328.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, A. Jiříček, Piskáček, Kvasnička, Houdek, Kaňák - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, Blomstrand - Pour, Suchý, Hrabík - Malát, Soukup, Bitten. Trenér: Kořínek.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Šalda, Demel, D. Kolář - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, Berka - Chalupa, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice