Hlavní obsah

Potvrzeno! Rulík v Pardubicích končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středeční informace Sport.cz se potvrdily, Radim Rulík po vzájemné dohodě končí jako hlavní trenér Pardubic. A to navzdory tomu, že ve východočeském klubu měl platnou smlouvu i pro příští sezonu s následnou opcí.

Foto: David Taneček, ČTK

Spojení Radima Rulíka s Pardubicemi už je minulostí.

Článek

„Chci poděkovat Radimu Rulíkovi za práci pro Dynamo. Pod jeho vedením se do Pardubic vrátila extraligová medaile. Jdeme dál a přejeme Radimovi úspěch v další práci," prohlásil majitel klubu Petr Dědek.

Nového kouče Dynamo ještě neoznámilo, intenzivně však jedná s Václavem Varaďou, jenž si v minulé sezoně dal od hokeje pauzu poté, co předtím dovedl Třinec ke třem extraligovým titulům v řadě. Podle informací Sport.cz už dopoledne k dohodě s Varaďou došlo.

Bude Radim Rulík pokračovat u reprezentační dvacítky? Prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Ve čtvrtek (v jednáních) pokračujeme, komentovat teď nic nebudeme. Děkuji za pochopení," uvedl pro Sport.cz ve středu vpodvečer majitel hokejových Pardubic Petr Dědek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamíří do Pardubic Václav Varaďa?

Sedmapadesátiletý Rulík zamířil do Pardubic před rokem z Mladé Boleslavi, odkud jej Dynamo muselo vyplatit, neboť v Bruslařském klubu mu měl běžet ještě roční kontrakt.

V právě skončené sezoně, v níž si Dynamo připomínalo sto let od založení, dovedl tým k triumfu v základní části, kýžené zlato ale nepřišlo, v semifinále vystavil stopku pozdější mistr Třinec. I tak byl pro Pardubice bronz první medailí po jedenácti letech.

Příklep s trenérem Radimem RulíkemVideo: Sport.cz

Rulík, jenž je zároveň koučem české dvacítky, by dlouho bez práce zůstat nemusel. Podle informací Sport.cz vyjednává se Spartou, v níž by se potkal se svým dlouholetým parťákem a kamarádem Miloslavem Hořavou.

Spolu už jako trenéři pracovali u dvacítky (07/08), ve Spartě (10/11), dvě sezony v Litvínově (v té druhé dovedli v roce 2015 Chemiky k mistrovskému titulu) a naposledy v Mladé Boleslavi (18/19).

Reklama