Hlavní obsah

Schyluje se k trenérské bombě! Varaďa má v Pardubicích nahradit Rulíka, ten zamíří do Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V českém hokejovém prostředí se chystá velká přestupová bomba. Čeká se jen na její odpálení a podle všeho by to nemuselo trvat dlouho. Ne, nejde o přesuny v hráčském kádru, kterých je od začátku května už spousta, nýbrž o rošády na trenérských postech. A týkají se dvou extraligových klubů s těmi nejvyššími ambicemi, kterým v právě skončené sezoně nevyšel útok na vysněný titul. Sparty a Pardubic!

Foto: http://www.hctabor.com/

Václav Varaďa na archivním snímku.

Článek

Pokud se potvrdí informace, jež má Sport.cz hned od dvou na sobě nezávislých zdrojů, byla by to opravdu pecka, kterou tuzemská nejvyšší soutěž už dlouho nezažila.

Dynamo by měl po Radimu Rulíkovi od příští sezony převzít Václav Varaďa, který si po mistrovském hattricku s Třincem dal v uplynulém ročníku od trénování pauzu.

Kromě šéfování střídačky by měl mít Varaďa pravomoci mluvit do sestavování kádru, jako asistenta by si měl s sebou vzít Marka Zadinu a Aleše Krátošku, s nímž už spolupracoval u Ocelářů nebo u reprezentační dvacítky.

Bude ještě Varaďa trénovat v ČR?Video: Sport.cz

"Dnes to bude do noci a zítra pokračujeme, komentovat teď nic nebudeme. Děkuji za pochopení," uvedl pro Sport.cz ve středu vpodvečer majitel hokejových Pardubic Petr Dědek s tím, že jednání probíhají.

Co by to znamenalo pro dosavadního kouče Pardubic Radima Rulíka, jenž v sezoně vyhrál s klubem základní část, následně ale získal v play off „jen" bronz a smlouvu měl mít na východě Čech platnou i pro nadcházející ročník s následnou opcí?

Rulík by měl zamířit do Sparty, kde by se potkal se svým dlouholetým spolupracovníkem a kamarádem Miloslavem Hořavou. Spolu už jako trenéři pracovali u dvacítky (07/08), ve Spartě (10/11), dvě sezony v Litvínově (v té druhé dovedli v roce 2015 Chemiky k mistrovskému titulu) a naposledy v Mladé Boleslavi (18/19).

Příklep s trenérem Radimem RulíkemVideo: Sport.cz

Je otázkou, jestli by status koučů měli oba i nyní ve Spartě, nebo zda třeba Hořava by působil jako sportovní manažer. Každopádně by to velmi reálně znamenalo ohrožení pozic současného sportovního manažera Pražanů Jaroslava Hlinky a sportovního ředitele Petra Tona.

Nové adresy pro Rulíka s Varaďou by byly pikantní i s ohledem na minulou sezonu. Když totiž Sparta na podzim odvolala hlavního kouče Pavla Pateru, v jednu chvíli už byla dohodnuta právě s Varaďou. Na poslední chvíli však z dohody sešlo a k Pražanům zamířil Hořava. Ten by nyní opět mohl oprášit spolupráci s Rulíkem, kterého by pak Varaďa nahradil v Dynamu.

Reklama