Hlavní obsah

Potvrzeno. Stavjaňa bude trénovat Spartu, nahradí Hořavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podepsal se už podruhé během trenérské kariéry pod senzační hokejový titul Nitry na Slovensku a od příští sezony se 61letý bývalý vynikající obránce Antonín Stavjaňa objeví na střídačce Sparty po boku Pavla Grosse.

Foto: Profimedia.cz

Antonín Stavjaňa nahradí na lavičce hokejové Sparty Miloše Hořavu

Článek

„Nabídku ze Sparty, která šla přímo od Pavla Grosse, jsem bral jako obrovskou výzvu, ale dostal jsem i možnost pokračování v Nitře, kde si mě obrovsky váží,“ vysvětluje Stavjaňa, v němž nakonec převážila chuť na práci v extralize.

„Už jsem možná i trochu potřeboval změnu. Sparta je rozhodně skvělá hokejová adresa, na angažmá se moc těším. Moje dvě děti navíc žijí v Praze. To je pro mě příjemný bonus,“ připouští Stavjaňa, jenž v trenérském štábu pražského klubu nahradí končícího Miloše Hořavu.

V české extralize dosud trénoval Zlín, Třinec, Karlovy Vary nebo České Budějovice. Na Slovensku vedl Slovan Bratislava, Košice a opakovaně Nitru, se kterou letos získal podruhé titul. „Přede mnou je nová etapa. Moc rád chodím na túry po horách, a když se blíží nový výšlap, cítím, jak se v těle začne tvořit ,cestosteron‘. Něco podobného cítím i teď. Před novou hokejovou výpravou,“ přibližuje Stavjaňa, z nějž je Gross doslova nadšený.

„Věděli jsme o sobě, ale blíž jsme se neznali. Z prvních setkání na mě působí jako velice příjemný člověk, na kterého jsem vždy slyšel jen ty nejlepší reference, ať už po lidské, či sportovní stránce. Dostávám do realizačního týmu velice kvalitního kolegu s opravdu vítěznou mentalitou,“ říká kouč pražského celku.

„Při hledání nového muže na střídačku k Pavlu Grossovi jsme chtěli zachovat kontinuitu, přitom přinést vhodné podněty zejména do hry obránců. Chtěli jsme zkušeného trenéra a respektovanou personu, což Tonda Stavjaňa splňoval,“ vysvětluje sportovní ředitel pražského klubu Tomáš Divíšek.

Sparta má vytipováno i několik posil. „Kvůli nepovedenému poslednímu týdnu v play off nechceme rozbít vše, na čem jsme po celý rok pracovali. Stále věřím tomu, že tým máme velmi kvalitní a pečlivě vybíráme, jak ho doplnit,“ dodává Divíšek.

Související témata: