Hlavní obsah

Poulíček jako kapitán začal výhrou: Je to čest a zároveň výzva

V poslední třetině otočili pardubičtí hokejisté stav z 1:2 na 4:2 a přehráli na domácím ledě Karlovy Vary. Vítěznou premiéru v nové roli tak mohl prožít útočník Patrik Poulíček. Po předčasném konci obránce Jakuba Nakládala v Dynamu byl pardubický odchovanec zvolen kapitánem týmu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný a Patrik Poulíček z Pardubic.

Článek

"Jsem rád, že mě v tom kluci nenechali," usmál se Poulíček po utkání. Ještě ve 49. minutě Dynamo prohrávalo. "Věděli jsme, že zápas zvrátíme, ale děláme z toho zbytečně velké drama. I přes optický tlak se málo tlačíme do brány, hrajeme to v rozích a po obvodu útočného pásma. Pak necháváme soupeři příliš brejkových situací. Tam nás skvěle podržel Dominik Frodl. Díky němu jsme měli šanci v poslední periodě vybojovat vítězství," uvedl.

Osmadvacetiletý útočník odvádí důležitou práci na ledě a v Pardubicích má jako odchovanec dlouholetou smlouvu. I proto se stal novým kapitánem. "Je to pro mě čest a zároveň obrovská výzva tuto volbu potvrdit. Jde o to pokračovat v práci, která byla nastavena přede mnou od Kuby Nakládala, Honzy Koláře, Tomáše Rolinka a tak bych mohl pokračovat dál," řekl.

Poulíček si nepřipouští, že by céčko na dresu mělo měnit jeho práci. "Pro mě se toho moc nemění, v kabině to fungovalo už předtím. Nyní jen navážeme na to, co bylo započato. Nechtěl bych se moc měnit a rozhodně bych nechtěl upouštět od své hry," prohlásil.

Cenil si obratu v duelu s Energií. "Řekli jsme si, co nám nefunguje. Myslím, že jsme to v poslední třetině do puntíku splnili. Proto je výsledek takový, jaký je," dodal.

Hosté naopak odjížděli s prázdnou, když ztratili další slibně rozehraný zápas. "Chyby jsme udělali, mám na tom taky velký podíl, mrzí mě to ze všech nejvíc. Nemyslíme na to, ale bohužel se to pořád do kola opakuje. Musíme s tím něco udělat. Dvakrát nám to předtím třeba vyšlo, ale proti silnému soupeři opět ne," řekl útočník Energie Martin Kohout.

Reklama

Související témata: