Hlavní obsah

Požadavky klubu do puntíku splňuje. Sparta je zase o něco blíž hvězdné posile

Jeho návrat do extraligy po více než sedmi letech se jeví zase o něco reálněji. Vedení Seattlu totiž už podruhé za necelé dva týdny zařadilo českého hokejového obránce Michala Kempného na listinu nechráněných hráčů, tentokrát ale na tu bezpodmínečnou. To znamená, že pokud si 32letého rodáka z Hodonína během pátku nevybere jiný klub NHL – což se nejeví jako pravděpodobné – Krakeni s ním ukončí smlouvu. A Kempný by tak mohl zamířit do Sparty, která o něj dlouhodobě jeví velký zájem.

Foto: Steven Bisig, Reuters

Český obránce Michal Kempný v Seattlu končí. Stane se posilou Sparty?

Článek

Pražský klub o bronzového medailistu z letošního MS ve Finsku notně usiloval již před sezonou, pak ale přišla nečekaná nabídka v podobě jednocestné smlouvy na 750 tisíc dolarů od Seattlu a Kempný vyrazil zabojovat o setrvání v NHL.

Nakonec ale neúspěšně, v přípravě odehrál jen dva duely a soutěžní ročník začal na farmě, kde ve dvou zápasech vstřelil jeden gól. Další tam už nepřidá.

Velmi reálně se tak rýsuje návrat do extraligy. Ovšem nikoliv do Komety, jejíž dres v minulosti dvě sezony oblékal, nýbrž do Sparty. Právě s ní už byl v létě domluvený na podmínkách, než se ale ozval Seattle.

„Kdyby se rozhodl pro návrat do Evropy, byli bychom rádi. Protože v tom případě si myslím, že je velká šance, že by zamířil do Sparty," řekl před deseti dny sportovní manažer Sparty Petr Ton pro sport.cz s tím, že Pražané se stále poohlížejí po rozdílovém zadákovi, který by zpevnil jejich defenzivu.

Kempný tyto požadavky do puntíku splňuje. „O Michala bychom pochopitelně měli velký zájem, proto jsme si ho taky vybrali už v létě. Bylo by to jen na Michalovi, jak se rozhodne," doplnil Ton.

Reklama