Hlavní obsah

Pozice sportovního manažera, to je asi o 20 hodin denně víc práce, říká bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesun z ledové plochy z pozice aktivního hráče do manažerské funkce znamená pořádnou životní změnu. Vypráví o tom někdejší hokejový reprezentant Jaroslav Bednář v pořadu Příklep na Sport.cz. Na otázku moderátora Honzy Homolky, o kolik hodin denně musí více pracovat, odpovídá s nadsázkou: „O trošku víc, asi o dvacet.“

Práce sportovního manažera? Asi o 20 hodin denně víc práce, říká bývalý reprezentant v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Bednář si vyzkoušel pozici sportovního manažera nejprve v extraligovém Hradci Králové, nyní působí v pražské Slavii o soutěž níž. „Kolikrát se ti stane, teď, když jsi v situaci, v jaké jsi, že se probudíš a pracuješ i v noci," přiznává 46letý funkcionář, že nedokáže problémy klubu pustit z hlavy.

O svém stávajícím povolání přitom podle svých slov snil ještě v době, kdy byl aktivním hokejistou. Nabídka z Hradce Králové mu proto udělala velkou radost. „Jsem za to strašně rád, byla to jedna obrovská zkušenost, teď je to zase úplně jiné ve Slavii, takže mě to posouvá hrozně moc. Člověk zjišťuje, kde dělá chyby, kde by se měl poučit," líčí v hokejovém studiu Sport.cz.

Jak si vede Daniel Tvrzník v roli kouče Slavie? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vicemistr světa z roku 2006, který si zahrál i v NHL za Los Angeles a Floridu, se už v dřívějších rozhovorech netajil, že ve východočeském klubu postrádal především větší pravomoci. V roli faktických šéfů jsou jiní lidé. „Tam se de facto jen učíš, nakoukáváš, nasloucháš. Když se daří, tak jsou jedinci, kteří se plácají po zádech, a když se nedaří, tak se neplácají a ty se dozvídáš, že za to můžeš ty," říká s hořkostí.

Vladimír Růžička mladší skončil v hokejové Slavii. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Když nehraje podle představ hráč, má to logicky nějaký dopad na mužstvo. Když nehraje dobře, tak se s ním klub musí rozloučit. A když pro změnu nesplní práci manažer, tak se s ním samozřejmě musí klub rozloučit taky," vysvětluje Bednář. „Proto jsem se sebral a šel jsem pryč, protože jsem zjistil, že neodvádím svoji práci dobře. Tak jsem si řekl, že to asi není to pravý ořechový," dodává ke svému konci v Hradci Králové.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.