Hlavní obsah

Před týdnem ležel v horečkách, teď ale Filippi řádí. Po čtyřech gólech na Kladně vede produktivitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zápasy, jedenáct bodů. Neskutečnou bilanci teď má liberecký útočník Tomáš Filippi, což prokázal ve středu, kdy se na výhře libereckých hokejistů 7:2 v Kladně se podepsal čtyřmi góly a dvěma asistencemi. Vyrovnal tal klubový rekord Branka Radivojeviče ze sezony 2015/16. Zároveň po reprezentační přestávce navázal na vydařený výkon z předešlého zápasu proti Litvínovu, kdy posbíral pět bodů. Posunul se tak do čela produktivity celé soutěže (24+33).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tomáš Filippi dal v zápase Liberce s Kladnem čtyři góly.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Já jsem hlavně rád, že jsme utkání zvládli. Všichni víme, v jaké je Kladno situaci. A jak se říká, raněné zvíře nejvíc kouše. Měli jsme z toho trošku obavy. Tedy já,“ řekl Filippi novinářům. „A mých šest bodů? Naposledy jsem je měl snad v mládeži, ale já jsem hlavně rád, že vezeme domů tři týmové,“ uvedl Filippi, jenž si po 15 dvougólových zápasech připsal premiérový extraligový hattrick.

V 31 letech už je prý nad věcí. „Už mám nějaká léta, takže to tak neprožívám. Ale jsem rád, že jsem mohl klukům pomoct,“ uvedl centr prvního útoku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. Bílí Tygři Liberec 2:7Video: Tipsport Extraliga / BPA

Liberec na ledě Středočechů využil pět přesilových her, dvě z nich proměnil právě Filippi. „Těší mě, že jsme si pomohli přesilovkami, ubránili jsme ty jejich a vyhráli jsme. Všichni víme, že v jakémkoli zápase rozhodují početní výhody a oslabení. Jak to dnes kluci ve čtyřech odehráli, to klobouk dolů.“

Hattrick zkompletoval český reprezentant v 52. minutě, to na led přiletěla čepice, čtvrtý gól dal dvě a půl minuty před koncem. Jeho křídlo Jakub Rychlovský se taképředvedl, zapsal si branku a tři asistence. „S ním a Faško-Rudášem je radost hrát. Oba jsou mladí a letos se jim daří, vystřelili,“ chválil Filippi parťáky z elitního útoku.

Příklep s Tomášem FilippimVideo: Sport.cz

Na kladenský stadion si našlo cestu jen 1 072 diváků, napětí mezi místními fanoušky a vedením klubu tak narůstá. „Připadalo mi tady, jako kdybychom hráli letní přípravu. Ne výkonem, ale atmosférou. Je škoda, že na českou extraligu přijde tisíc fanoušků, asi už nad Kladnem zlomili hůl,“ odtušil Filippi. Kladno prohrálo už 17krát v řadě!

V posledních dvou zápasech nasbíral 11 kanadských bodů, před svým představením v Kladně se blýskl pěti proti Litvínovu. Mezi tím byla reprezentační přestávka. „Já v ní tři čtyři dny proležel s horečkami. Jsem rád, že jsem se stihl dát do kupy. V prvních dvou pauzách jsem jel reprezentovat, měl jsem toho plné brýle. Odpočinek přišel vhod,“ uvedl Filippi.

O dostizích na čele extraligové produktivity se vyjadřovat nechtěl. Nyní se na čele osamostatnil s 57 body (24+33), druhý Martin Růžička z Třince jich má 54 (20+34). „Nechci o tom mluvit, nezlobte se,“ omluvil se Filippi a prozradil, že sedm let sází na stejnou letní přípravu. „Já nic neměnil. Lepí mi to, což je asi tím, že dostávám dost prostoru na ledě od trenéra Pešána a snažím se důvěru splácet.“

Reklama