Hlavní obsah

Tu bekovku si asi nechám, smál se hrdina Sparty a plánoval smlouvat s pokladníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj počet gólů v probíhající sezoně hokejové extraligy zaokrouhlil na dvacet, navíc tak učinil ve velkém stylu. Výhru Sparty nad Plzní 4:2 zařídil Filip Chlapík třemi góly a po téměř 27 měsících se tak dočkal druhého hattricku v tuzemské nejvyšší soutěži.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tři góly sparťana Chlapíka proti Plzni.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Šestadvacetiletý útočník započal své střelecké představení individuální parádou ve 12. minutě, když několik vteřin kroužil s pukem na holi v útočném pásmu, aby pak nádherně zvýšil na 2:0. O necelé tři minuty později překonal Hlavaje v přesilovce znovu a poslal jej na střídačku. V předposlední minutě druhé třetiny pak hattrick zkompletoval, v přečíslení zamířil přesně nad Kloučkovu vyrážečku a uzavřel na konečných 4:2.

„Když dáte v první třetině dva góly, hned se vám pak hraje líp a sebevědomí se zvyšuje,“ přiznával Chlapík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Škoda Plzeň 4:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Svůj dosud jediný hattrick zaznamenal 26. listopadu 2021 v Hradci Králové, kdy sparťanskou kanonádu 8:3 proti Mountfieldu řídil pěti body. „Hattrick proti Plzni je ale speciálnější a o to hezčí, že se povedl před vlastními fanoušky. Moc si toho vážím,“ prohlásil útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Plzeň 2:0 (12. Chlapík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po jeho třetím zásahu přistálo na ledě několik kšiltovek a šál. „A taky jedna bekovka, tenhle styl se mi docela líbí. Tak si ji asi nechám a zbytek asi rozdám klukům,“ plánoval si Chlapík.

Góly mohl dát dokonce čtyři, to by ale v 59. minutě nesměl při plzeňské power play minout ze středního pásma prázdnou branku. „Zpanikařil jsem. Upřímně jsem vůbec nevěděl, že je konec zápasu. Domníval jsem se, že jejich gólman blbě vyjel, protože si myslel, že byl náš faul a pak se zase vrací zpátky do branky. Času jsem měl dost, ale puk jsem blbě odhodil,“ mrzelo útočníka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Plzeň 3:0 (15. Chlapík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po zápase ještě netušil, na kolik ho tři góly v zápase vyjdou do týmové kasy. „Vůbec nevím, kolik budu muset dát, už tam mám i tak docela velký účet. Kdyžtak pozvu pokladníka na večeři, abych to měl levnější,“ plánoval Chlapík něco usmlouvat s Miroslavem Formanem.

Sparta zapsala pátou výhru v řadě a dál nahání vedoucí Pardubice. Na Dynamo ztrácí pět bodů a má odehráno o utkání více než lídr. Proti Plzni, kterou zdolali i počtvrté v sezoně, to však nebyl od Pražanů přesvědčivý výkon. Zejména ve druhé části hry, kdy se Plzni podařilo snížit z 0:3 na 2:3, než pak Spartu klidnil gólem právě Chlapík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Plzeň 4:2 (39. Chlapík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nebyl to od nás nejlepší zápas. Druhá třetina od nás byla velmi slabá,“ věděl Chlapík, že pouhé tři střely na bránu byly hodně málo. Trenéři proto v kabině museli zvýšit hlas. „Nic hezkého to v šatně nebylo. Trenéři se nás ale snažili i povzbudit. Máme dost zkušený tým, abychom takové zápasy zvládli. A povedlo se to,“ uzavřel Chlapík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.