Hlavní obsah

Premiéra jako hrom! Sparťan Cingel stihl za 26 minut tolik, co ve Lvu za uplynulou sezónu

Praha

Vydařenější premiéru ve sparťanském dresu si snad ani nemohl vysnít. Dvaadvacetiletý hokejový útočník Lukáš Cingel přispěl v přípravném utkání k výhře 7:4 nad Českými Budějovicemi čtyřmi góly, které nasázel v rozmezí necelých šestadvaceti minut. Rodák ze slovenské Žiliny tak za jeden zápas vyrovnal svůj střelecký účet z uplynulé sezóny ve Lvu Praha, v níž na čtyři zásahy potřeboval padesát devět duelů.

Foto: Sport.cz

Lukáš Cingel.

Článek

„Čtyři góly jsem dal naposledy v juniorech. Mezi dospělými tohle nepamatuju. Asi i proto, že to je teprve moje třetí sezóna," usmíval se Cingel v rozhovoru pro oficiální stránky Sparty.

Svůj gólový účet načal ve 32. minutě za nepříznivého stavu 0:2. Ještě ve druhé třetině už měl na svém kontě hattrick, necelé dvě a půl minuty před koncem utkání se prosadil počtvrté. „Ale těžko zatím předkládat nějaké hodnocení, byl to první zápas přípravy. Vyhráli jsme ho, takže můžeme být spokojení," říkal Cingel po utkání, v němž Spartě chybělo několik opor.

Kouč Jandač dal volno brankáři Staňovi, obráncům Barinkovi, Pilařovi nebo útočníkům Hlinkovi, Rolinkovi, Pechovi, Kumstátovi, Přibylovi či Buchtelemu. Do utkání tak Holešovičtí nasadili jen šestnáct hráčů, v prvním útoku nastoupil právě Cingel s dalšími nováčky Saboličem a Torquatem.

Soustředění sparťany semklo

„Hrálo se nám dobře, myslím si, že jsme si hned na první pokus docela sedli. Ale rozhodně máme co zlepšovat, zápas nám ukázal, na čem je třeba pracovat. Dostali jsme čtyři góly a udělali dost chyb, hráli jsme často v oslabení a to nám bralo síly," uvědomoval si Cingel, jenž do Sparty přišel po dvou sezónách strávených ve Lvu v Kontinentální lize.

Středečním utkáním Jandačovi svěřenci zakončili krátké soustředění v Českých Budějovicích, kde se připravovali od neděle. „Musím říct, že tréninky byly opravdu kvalitní, mákli jsme si a to je dobře. Soustředění splnilo účel i v tom, že jsme byli pár dní pohromadě mimo naši halu a semklo nás to. Je nás tu pár nových a měli jsme čas se poznat, což je velice důležité. Všechno se dá hodnotit pozitivně," libuje si Cingel.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice