Hlavní obsah

Premiéra Pavlátovi nevyšla. Mrzí mě to. Za výměnu jsem ale rád, Dynamo je pro mě výzva, prohlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smolnou premiéru v dresu Pardubic má za sebou gólman Dominik Pavlát, který do týmu extraligového lídra přišel v polovině týdne z Plzně výměnou za Milana Kloučka. Inkasoval sice jen dvakrát, na začátku první a druhé třetiny, ale protože jeho spoluhráči vstřelili jen jeden gól až za stavu 0:2, odjely Pardubice z Hané po druhé porážce v řadě s prázdnou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Dynamo Pardubice 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

43. kolo: Olomouc - Pardubice

„Hrozně mě mrzí, že můj první zápas za Dynamo nebyl úspěšný. Jsem ale strašně rád, že jsem šanci dostal. Teď je reprezentační pauza, odpočineme si, potrénujeme a vrátíme se zase vítězně,“ prohlásil po utkání čtyřiadvacetiletý gólman.

Poprvé kapituloval už po 56 sekundách, když ho nadvakrát překonal bývalý hráč Pardubic Nahodil. „Dostal to mezi kruhy, snažil jsem se mu zmenšit úhel, trefil mě do ramene a bohužel se to odrazilo do strany a on to zametal do prázdné,“ popsal úvodní gól.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Pardubice 1:0 (1. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podruhé lovil puk ze své sítě po 66 sekundách druhého dějství. Překonal ho parádní bombou obránce Sirota. „Začalo to nepřehlednou situací. Pak se puk objevil zase mezi kruhy, zadák domácí do toho plácnul a bylo to v bráně,“ měl jasno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Pardubice 2:0 (22. Sirota)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nijak to s ním ale nezamávalo a byl svému týmu oporou. Ocenil to i asistent hostujícího kouče Vít Černohous. „Sluší se ho pochválit. Spoluhráči mu vůbec nepomohli, ale z brzkého prvního gólu se obdivuhodně rychle oklepal, chytal skvěle a umožnil nám zůstat až do konce v zápase. Ukázal, jakou má sílu,“ zdůraznil.

Pardubice se prosadily v závěrečném dějství, když snížil Hyka. Hanáci však skvěle bránili a závěrečný nápor Dynama ustáli. „Když tady prohráváte 0:2, je těžké to otáčet. Kluci přesto makali až do konce,“ tvrdil Pavlát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Pardubice 2:1 (43. Hyka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho výměna za Kloučka, o které se dlouho v zákulisí mluvilo, přišla v poslední možný den. „Bylo to nepříjemné. Všichni se ptali, co a jak. Jenže já nic nevěděl. Bylo to na majitelích klubů. Jsem rád, že se nakonec domluvili. Je to pro mě nová věc. Nikdy jsem nic takového nezažil. Myslím však, že jsem to zvládl v pohodě. Teď budu makat, jak to půjde. Chci maximálně pomoci Romanu Willovi, abychom došli tam, kam chceme,“ pověděl Pavlát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Pardubice, šance domácího týmu Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na Plzeň bude vzpomínat jen v nejlepším. „Dali mi šanci, vytáhli mě z Chomutova do extraligy a za to jim jsem vděčný,“ podotkl.

Angažmá v Pardubicích bere jako velkou výzvu. „Hrají úplně jiný hokej, nahoře. Město klubem žije. Hned, jak jsem se dověděl, že tam jdu, dýchlo to na mě,“ přiznal gólman, který si v probíhající sezoně třikrát zachytal už i za reprezentaci. Na případný start na světovém šampionátu ale momentálně nemyslí. „Můj cíl je teď úplně jiný. Nesoustředím se na sebe, ale na to, abych byl co nejvíce prospěšný týmu, ať už dostanu jakoukoliv roli,“ dodal Pavlát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články