Hlavní obsah

Přepálili plán, nezmar Šmíd hrál skoro půlhodinu. Uvidíme, jak záda zareagují, řekl liberecký navrátilec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Comeback po výrazné přestávce si osladil cenným triumfem. Do sestavy Bílých Tygrů se přesně po devadesáti dnech vynuceného hokejového lockdownu vrátil obránce Ladislav Šmíd. Skvělým výkonem přispěl k výhře nad Spartou 4:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Šmíd se vrátil do liberecké sestavy.

Článek
Fotogalerie

„Před zápasem to pro mě bylo až emotivní. Když jsem seděl v kabině, cítil jsem po té dřině a každodenním vstávání na fyzio zadostiučinění," přiznal šťastný bek, jenž byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

„Pro Liberec jde o velkou posilu a vzpruhu. Bylo znát, že se do sestavy vrátil, vzadu byla cítit spolehlivost. Myslím, že jim hodně pomůže i v kabině," poznamenal kouč Sparty Josef Jandač.

Jeho liberecký protějšek souhlasil. „Každý tým zvedne, když se mu vrátí bek číslo jedna. Myslím, že chvilkami ani nebylo poznat, že dlouho nehrál," konstatoval trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta.

Šmída ze hry v říjnu loňského roku vyřadily problémy se zády. Podstoupit musel operaci páteře. V jeho kariéře již čtvrtou. Hrozil mu i konec kariéry. V závěru minulého roku se ovšem dal do kupy a netrpělivě vyhlížel návrat.

„Stanovili jsme si dvě data. Jeden proti Spartě, druhý příští týden proti Budějovicím. Už jsem nějaké dva týdny trénoval s týmem a cítil jsme se docela dobře, tak jsme to zkusili a jsem za to rád," vysvětlil.

Přesto se před nedělním návratem na led obával, jak zátěž zvládne. Nakonec s Pražany na ledě strávil téměř třicet minut! „S doktorem jsme přitom byli dohodnutí na čase do osmnácti minut... Trochu jsme to přepálili," pousmál se Šmíd. Plány Severočechům narušila výrazná marodka v obraně. Scházeli zranění beci Derner s Vitáskem a nemocní Melancon se Štibingerem.

„Navíc v první třetině se zranil Petr Kolmann. Samozřejmě se v tom odráží i speciální formace, oslabení i přesilovek bylo hodně. Tuhle porci jsme tedy neplánovali. Ale viděli jste, že ji vydržel," těšilo kouče Liberce Patrik Augusta.

„On je na to zvyklý, má důvěru od trenérů, klobouk dolů, že tohle může odehrát. Je fakt pěkný se na něj dívat. I ve svých letech si to uhraje, klobouk dolů," vyzdvihl Šmída bek Sparty Adam Polášek.

Jak Šmídovi po bitvě bylo po těle? „Uvidíme v pondělí ráno, jak záda zareagují. Přeci jen šlo o náročný zápas, párkrát mě tam i dohráli. Teď jsem plný emocí a adrenalinu, takže je všechno dobrý. Doufám, že to tak i vydrží," věřil Šmíd.

Tahle informace bude zajímat i reprezentačního kouče Filipa Pešána, neboť Šmíd překvapivě figuruje mezi náhradníky pro olympijské hry v Pekingu. „Těší mě to, ale uvidíme. S Filipem jsme dohodnutí, že si dáme vědět. A buď to půjde, nebo ne. Svět se nezboří. Když tak pojede někdo jiný," uzavřel Šmíd. Již před touto sezonou oznámil, že bude jeho poslední v bohaté kariéře. Pár bitev ho však ještě čeká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.