Hlavní obsah

Přesilovky jsou naše cesta k úspěchu, říká autor vítězné plzeňské branky Kratěna

Plzeň

Přesilovky. V nich vidí útočník Ondřej Kratěna recept na plzeňský úspěch ve čtvrtfinále s Litvínovem. Autor vítězné branky druhého zápase série přiznává, že právě díky zlepšení hry v početní výhodě Škodovka odčarovala kouzlo gólmana Pavla Francouze, který v Plzni hokejově vyrostl a na úvod byl obrovskou překážkou pro její střelce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský útočník Ondřej Kratěna (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Vycítili jste, že právě hra v početní výhodě může být tím pověstným jazýčkem na vahách?

Je vidět, že obě mužstva jsou na sebe dobře připravená, rozhodovat se může právě při nestejném počtu hráčů na ledě. Gólů moc v této série asi padat nebude. Litvínov to hraje hodně z obrany, o to důležitější role připadne přesilovkám. V prvním duelu nám vůbec nešly, přitom jsme jich měli snad osm. Takže jsme se na to dost zaměřili, pustili si vše na videu a něco udělali i ráno na rozbruslení. Vyplatilo se, teď jsme všichni moc rádi, že při druhém utkání oba naše góly padly právě z přesilovek.

Změnili jste něco v pojetí přečíslení?

Věděli jsme hlavně, že musíme jít víc štěstí naproti a zlomí se to. Měli jsme už v přesilovkách daleko víc šancí. Bylo to hlavně o tom, jak jsme je sehráli, ať už častější střelbou nebo tlakem do branky a větším důrazem. Proto se nám podařilo ty góly dát a dobře to dopadlo. Jen v tom musíme pokračovat a nechat tam to srdíčko.

Bylo i důležité, že jste dokázali být přece jen disciplinovanější než soupeř?

Určitě se hodně zlepšila naše herní disciplína, ale ještě tam byly nějaké zbytečné fauly v útočném pásmu. Lze očekávat, že i na další utkání budou na hraně a při nerovném počtu hráčů se pak láme chleba. Litvínov hraje přesilovky dobře dlouhodobě, takže jim nesmíme dávat laciné příležitostí.

Série je hned od začátku hodně vyostřená. Bude to tak pokračovat i v Litvínově?

K play off patří i určitá větší agresivita a jiskření na ledě, v Litvínově to bude stejné jako v Plzni. Nikdo ale nebrečí. Dělali jsme v sobotu opravdu maximum pro výhru. Nechtěli jsme za žádnou cenu připustit, že bychom jeli na led soupeře za stavu 0:2 na zápasy. To by bylo hodně špatné. Když jsme ale srovnali krok, vše zůstává otevřené.

Reklama

Související témata: