Hlavní obsah

Přestával jsem cítit nohu a pak to šlo ráz naráz. Český reprezentant o návratu k hokeji po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšil se, jak si po dvou letech strávených v Rusku a zámořské AHL zase zahraje hokejovou extraligu za Liberec, během letní přípravy mu ale tělo vystavilo stopku. 29letý reprezentační obránce Ronald Knot musel kvůli výhřezu meziobratlové ploténky podstoupit operaci a přišel o úvod sezony. Minulý týden se ale po sedmizápasové pauze vrátil, Bílí Tygři s ním v sestavě vyhráli v Budějovicích i na Spartě a Knot pokaždé strávil na ledě přes 21 minut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Co přesně se vám zkraje srpna přihodilo?

S ploténkami jsem měl problémy už dřív, jenže v letní přípravě se mi to během tréninku zničehonic zhoršilo. Ani zpětně nevím o tom, že bych udělal nějaký špatný pohyb. Asi k tomu přispěla i větší zátěž v letní přípravě. Byl jsem z toho smutný, ale říkal jsem si, že je aspoň lepší, že k tomu došlo na začátku sezony než třeba v prosinci, což by mi sezonu narušilo daleko víc.

Vylekal jste se, když vám tělo vypovědělo službu?

Nešlo o nic náhlého. Přes víkend mě najednou začala bolet pravá noha a přestával jsem ji cítit. Když jsem v pondělí vlezl na led, zjistil jsem, že přes ni vůbec nejsem schopný bruslit. Šel jsem v liberecké nemocnici na vyšetření a naštěstí šlo všechno ráz naráz. Doktoři rychle odhalili příčinu a problém odstranili.

Zkoušel jste zjišťovat, jestli by nebylo možné se operaci vyhnout?

Vzhledem k tomu, že už jsem se s tím nějakou dobu potýkal, věděl jsem, co si můžu dovolit a jak můžu fungovat. V létě už se to dostalo do takového stadia, že už operaci nešlo oddalovat. Vůbec bych nemohl podávat výkon hodný profesionálního sportovce. Nebylo na výběr.

Dvouměsíční pauza byla dlouhá?

Bylo to na prd hlavně v tom smyslu, že jsem se strašně těšil na návrat do extraligy hned od jejího úvodu. Poctivě jsem se ale připravoval, abych se mohl vrátit co nejdřív, a nakonec se mi to podařilo relativně rychle. Jen doufám, že teď už zůstanu zdravý.

Trenér Pešán vás nešetří, v Českých Budějovicích i na Spartě jste odehrál přes 20 minut na zápas…

Doufám, že se na mě může spolehnout a budu jenom rád, pokud takovou porci minut budu dostávat a pomáhat týmu. Musím si to ale zasloužit výkony. Trenér navíc musí najít balanc, aby mě nezavařil. Jsou tam i další kluci, musíme rotovat. Není to jen o tom, že se vrátil Knot, tak ho budeme hrát co nejvíc, aby se cítil dobře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ronald Knot.

Fyzicky jste vše zvládal bez problémů?

Zápasové tempo nic nenahradí. Člověk může trénovat na suchu, jak chce, ale zápas je zápas. Přestože jsem se tvrdě připravoval na to, abych se mohl vrátit, jsou situace, které dostanete pod kůži jen hraním zápasů. Jsem strašně rád, že stále můžu hrát na této úrovni a cítím se na ledě dobře. Je snazší naskočit do mužstva, kterému se daří. Kdyby tomu bylo naopak, neměl bych se čeho chytit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.