Hlavní obsah

Rodiče a kamarádi na tribunách, slavil liberecký z bratrů. Pešán po Spartě i kritizoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozpačitém vstupu do sezony se hokejový Liberec zvedá. Na skalpy Pardubic a Č. Budějovic navázali Bílí Tygři i na Spartě, k triumfu 4:1 přispěl gólem a asistencí 22letý útočník Adam Najman, který předčil o tři roky starého bratra Ondřeje v dresu domácích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec 1:3 (45. Najman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Můj nejlepší výkon v sezoně. Doteď jsem se trošku hledal, tak snad jsem to teď zlomil a budu ještě lepší,“ věří Adam Najman, jenž v 45. minutě zvyšoval svým prvním gólem v sezoně na 3:1.

„Vždycky, když hraje proti mně, tak se mu daří a padá mu to tam. Přeju mu to, ale taky už by mohl bodovat jindy, než v zápasech proti mně,“ zašklebil se sparťanský Ondřej Najman.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Před zápasem jsme si s bráchou vyměnili několik zpráv, proběhly hecovačky. Na ledě ho ale nevnímám. Je to soupeř jako každý jiný,“ tvrdil liberecký útočník, jehož a bratra sledovalo v hledišti O2 areny nejen 12 kamarádů z mládí, ale i oba rodiče. „Radši jsem se neptal, komu fandí,“ usmál se mladší z bratří Najmanových.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec 1:2 (30. Melancon)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Liberec porazil Spartu v extralize už potřetí v řadě. „Tyhle tři body, navíc proti tak silnému soupeři, jsme moc potřebovali, když jsme v posledních dvou zápasech pokaždé ztratili vedení 3:1,“ připomínal A. Najman nakonec dvoubodové výhry nad Dynamem a Motorem.

Sparta naopak prohrála druhý z posledních tří domácích utkání, proti Liberci navíc zaslouženě. „Nebyli jsme to my. Chyběla nám síla, energie, vůbec jsme nebyli živí. Do toho jsme prohrávali osobní souboje a neudrželi se na puku v útočném pásmu,“ kroutil hlavou obránce Pražanů Michal Kempný, který v přesilovce jako jediný prostřelil brankáře Hrenáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec 1:1 (17. Kempný)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kromě slovenského gólmana obrannou hru Liberce táhl Ronald Knot, jenž odehrál teprve druhý zápas od letní operace vyhřezlé meziobratlové ploténky. „Byl jednou z klíčových postav,“ chválil trenér Filip Pešán reprezentační posilu, jež na ledě strávila 21 minut.

„Z výhry mám radost, ale zase nás málem doběhla obrovská nedisciplinovanost. Za fauly jsme mohli pykat víc než jedním gólem,“ kritizoval Pešán pět menších trestů svých svěřenců.

Reklama