Hlavní obsah

Přibyl neproměnil trestné střílení a Boleslav prohrála: Brankář mě dobře přečetl

Hokejový útočník Daniel Přibyl se v dnešním utkání extraligy v Litvínově stal smutným hrdinou Mladé Boleslavi, kterou posílil ve čtvrtek ze Sparty. Duel mohl zlomit z trestného střílení, jenže za nerozhodného stavu ho neproměnil a jeho nový zaměstnavatel nakonec prohrál 3:4. Přibyla proto nevyužitá příležitost hodně mrzela.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Přibyl z Mladé Boleslavi a brankář Litvínova Denis Godla, který chytá střelu z trestného střílení.

Článek

"Jde to na můj vrub, moje chyba," vyčítal si třicetiletý hráč promarněnou šanci za stavu 3:3 v rozhovoru s novináři.

Penaltu jel ve 38. minutě proti brankáři Denisovi Godlovi, který devět minut předtím vystřídal parťáka Šimona Zajíčka po třetím inkasovaném gólu. Slovenský brankář puk vytěsnil u tyčky betonem. "Nepřemýšlel jsem, kdo v brance je. Jen jsem se koukal, kde stojí. Tušil jsem předem, co chci udělat, ale on mě dobře přečetl," krčil bezmocně rameny 190 centimetrů vysoký útočník. "Věděl jsem, že led už není dobrý, takže jsem se bál jít do komplikované kličky," vysvětlil Přibyl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Přibyl a Róbert Lantoši z Mladé Boleslavi, brankář Litvínova Denis Godla a Kristpas Zile.

Godla tvrdil, že trestné střílení bylo jednou z mála těžkostí, kterým musel čelit. Gól nepustil při něm, ale ani v dalším vývoji utkání. "Penalta je padesát na padesát, dobře jsem ho přečetl," souzněl Godla s neúspěšným exekutorem.

Už předtím se odehrál jeden jejich souboj - chvíli po nástupu slovenského brankáře na led trefil Přibyl tyčku. "Tuším, že to byla první střela. Puk šel od tyčky ven, štěstí stálo při mně," oddechl si dodatečně Godla.

Litvínov považoval brankářskou rošádu za bod zlomu, který mu pomohl k obratu z 1:3 na 4:3, Přibyl to však viděl trošku jinak. "Neřekl bych, že rozhodla výměna gólmanů. Spíš my jsme pak začali trošku bláznit. Když jsme vedli o dva góly, měli jsme hrát víc v klidu a organizovaně. Ale už se stalo, nemá cenu se v tom rýpat," mávl Přibyl rukou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Beránek, Daniel Přibyl z Mladé Boleslavi, Giorgio Estephan z Litvínova a brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

V novém působišti odehrál dva zápasy, v pátek proti Kometě Brno se při vítězství 7:3 jednou zapsal mezi střelce. "V Litvínově to nevyšlo, ale nehrajeme vůbec špatně. Tým je velmi dobrý. Sice došlo ke změnám, ale jádro zůstalo a chemii tady cítím," vypozoroval nováček v dresu Středočechů.

Mužstvo po odvolání trenéra Ladislava Čiháka dočasně vede jako hlavní kouč Petr Haken s asistentem Václavem Pletkou. "Říkali, že nový trenér se bude řešit po víkendu. Já to nějak zásadně nevnímal, když jsem tam byl první den. To je téma spíš pro vedení než pro nás hráče," dodal písecký rodák Přibyl. Mladá Boleslav je jedenáctá s pětibodovým náskokem na poslední Kladno.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice